Cesta volebního lístku krok za krokem: Co se stalo s vaším hlasem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Cesta volebního lístku krok za krokem: Co se stalo s vaším hlasem!

Jeden lístek jste si vybrali, případně na něm zakroužkovali čtyři oblíbené kandidáty, a svůj hlas jste vhodili do urny.
Jeden lístek jste si vybrali, případně na něm zakroužkovali čtyři oblíbené kandidáty, a svůj hlas jste vhodili do urny. (Foto ČTK, ara)

Kandidáti do Poslanecké sněmovny o něj stojí jako o nic jiného na světě, protože z nich může udělat poslance vydělávající desetitisíce měsíčně. Spolurozhodne také o tom, jakými cestami se bude ubírat v nejbližších letech naše země. Řeč je o vašem volebním hlasu, který jste včera a dnes mohli odevzdat ve volební místnosti. Ale co se s volebním lístkem stane poté, co jej hodíte do urny?

1
Volební lístky jste našli v poštovní schránce, nebo je obdrželi ve volební místnosti.
2
Jeden lístek jste si vybrali, případně na něm zakroužkovali čtyři oblíbené kandidáty, a svůj hlas jste vhodili do urny.
3
Dnes ve 14 hodin také vaše volební komise, kterých je v zemi celkem 14 900, urnu s vaším hlasem rozpečetí a pustí se do sčítání.
4
Sečtené hlasy včetně toho vašeho komise zanese do patřičného formuláře a fyzicky ho odveze buď na »flešce«, nebo na papíru k přebíracímu místu, kterých je 507.
5
Na přebíracím místě se ještě jednou zkontroluje zápis a pak i váš hlas putuje po chráněné síti do ústředí Českého statistického úřadu v Praze.
6
Ve speciálním počítačovém sále je ještě jednou váš hlas, zanesený v zápisu, překontrolován. Okamžitě se pak objeví ve výsledku na volby.cz a následně pak i na webu deníku Aha! www.ahaonline.cz.



Autor:  vlb

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.