Egyptský právník o případu Petra K: Četl jsem spis, mohou ho pověsit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Egyptský právník o případu Petra K: Četl jsem spis, mohou ho pověsit!

Fotografie
Fotografie (internal)

Egyptský advokát Keroles Ezzat Bashier, který pobývá v Pardubicích, tvrdí,
že má možnost nahlížet do policejního spisu týkajícího se smrti Moniky K. (†36) a její dcery Klárky (†8). Otec rodiny Petr K. (35) prý není jediným podezřelým, ale pokud by byl uznán vinným, můžou ho oběsit!

Část spisu, který mu prý přišel kurýrní službou z Egypta, pročetl. „Policie prověřuje další dva až tři podezřelé. Měli by to být zaměstnanci hotelu,“ řekl Bashier. Čeští advokáti se ale jeho postupu podivují. „U nás do spisu může nahlížet jen advokát, kterého klient zvolí,“ vysvětluje mluvčí České advokátní komory Iva Chaloupková. A Bashier tvrdí, že nikým o spolupráci nebyl požádán.


„Co hrozí v případě prokázání viny? Můžou ho oběsit. Soudce může přehodnotit
trest na odnětí svobody na doživotí či odnětí svobody ve zvlášť těžkém vězení,“ uvedl Bashier. Jeho vyjádření nechce Petr K. komentovat.

Právník také TN.cz prozradil, jak to bylo s orgány Monika a Klárky, které si Egypťané nechali u sebe: "Případ dosud nebyl uzavřen a orgány egyptská policie považuje za významné důkazy", uvedl. Nicméně je zarážející, že orgány nemohla prozkoumat také česká strana...

Autor:  kon,sin

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.