Chlapečkovi odřízli jako nejmladšímu kus žaludku! Ve dvou letech vážil 33 kg | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Chlapečkovi odřízli jako nejmladšímu kus žaludku! Ve dvou letech vážil 33 kg

Před operací chlapeček vážil 33 kg. Později "jen" 24 kg.
Před operací chlapeček vážil 33 kg. Později "jen" 24 kg. (ara, koláž Ahaonline.cz)

Odmala se rád ládoval, a když mu bylo pouhých 14 měsíců, jeho váha se vyšplhala na 29 kg! Dieta nezabrala, proto musela přijít na řadu operace! Kus žaludku uřízli chlapečkovi ze Saúdské Arábie jako vůbec nejmladšímu na světě!

Rodiče morbidní obezita jejich synka evidentně netrápila, zoufalství však propadali lékaři. „Ve čtrnácti měsících vážil 29 kilo! Po roce, během nějž měl držet dietu, přibral další čtyři kila...,“ nechápe Mohammed Al Mohaidlya, jeden z doktorů, kteří se rozhodli přistoupit k radikálnímu řešení.

Mohl zemřít

Batole mělo index tělesné hmotnosti (BMI) 41, což značí těžkou, život ohrožující obezitu. Trpěly jeho kosti i srdce, měl poruchy dýchání a spánku. Jediná možnost tak byla tzv. gastrektomie, tedy chirurgické odstranění části žaludku. Tu malý tlouštík podstoupil v pouhých dvou letech, což z něj udělalo rekordmana. „Nikdo mladší podobný zákrok neabsolvoval,“ prozrazuje Al Mohaidlya.


Na dobré cestě

Operace konečně přinesla kýžený efekt, už po třech měsících zhubl capart 6 kilo. Dnes váží čtyřletý klučina 24 kg. To sice stále znamená nadváhu, ale podle lékařů je na dobré cestě k tomu, aby nadále hubnul.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.