V obytném domě v Havířově explodoval plyn: Bouchlo to, a Pavla (16) málem porodila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

V obytném domě v Havířově explodoval plyn: Bouchlo to, a Pavla (16) málem porodila!

Nastávající mladá maminka Pavla (16) našla v těžké chvíli psychickou podporu jen u své mámy.
Nastávající mladá maminka Pavla (16) našla v těžké chvíli psychickou podporu jen u své mámy. (Foto Aha! – Ivana Žáková)

Výbuch plynu v obytném domě otřásl včera ráno Havířovem na Karvinsku. Celý den hasiči prohledávali zřícenou část domu, zda pod sutinami někdo nezůstal. Mladá nastávající maminka Pavla Vlčková (16), která bydlí hned ve vedlejším vchodě, během silného otřesu málem porodila.

Pavla má rizikové těhotenství a termín porodu stanoven na dnešní den. „Ten výbuch byl děsivý, všechno se třáslo a posunoval se nábytek. Všude byl cítit plyn. Hasiči nás tak rychle evakuovali, že jsem si stačila vzít jen tašku do porodnice,“ popsala Aha! Pavla Vlčková.

Co teď bude?
Od rána stála bezradná a se slzami v očích před svým domem společně s přítelem a mámou, která má teprve tříměsíčního syna Petříka. „Měli jsme strach, že přijde další výbuch. Bála jsem se o celou rodinu, ale hlavně o mého nastávajícího syna Šimona. Celá se třesu, nevím, co bude dál, kde budeme bydlet, když se domů vrátit nemůžeme, a že už začnu rodit,“ řekla mladá maminka.

Plyn explodoval ve čtvrtém patře obydleného domu.

Některým rodinám zatím město sehnalo náhradní bydlení, jiní šli k příbuzným. Není vyloučeno, že část domu bude úplně stržena.
S přítelem Zdeňkem (34) se oba na miminko moc těší, přestože otěhotněla v šestnácti. „Jsme spolu už dva roky. Zdeněk je o mnoho let starší a já mu věřím. Teď se jen bojím toho, aby bylo miminko v pořádku. Kvůli rizikovému těhotenství mám mít klid a jsem teď v hrozném psychickém vypětí a stresu,“ přiznala Pavla.

Kus domu se zřítil
Plyn explodoval včera o půl osmé ráno v posledním, čtvrtém patře obydleného domu v Havířově-Šumbarku. Síla výbuchu zbořila jak stěny v bytě, tak část obvodových zdí bytu. Následně došlo i k zborcení části stropu a střechy domu. Byt nebyl obydlen, spekuluje se však o výbuchu varny pervitinu. Hasiči evakuovali 27 lidí, z toho dvě děti. Do vedlejších vchodů se většina lidí vrátí po opravách, lidé ze zničených bytů dostanou náhradní ubytování.

Přečtěte si
marie60
16. 9. 2013 • 10:37

V tom bytě nikdo prý nebydlel, takže jak tam mohlo něco vybouchnut ? Musel tam někdo spíš vařit pervitin a pak mu to bouchlo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.