Bývalý bodyguard šéfa republikánů Lubomír Votava je "zvláštní": Oběsil tisíce panenek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Bývalý bodyguard šéfa republikánů Lubomír Votava je "zvláštní": Oběsil tisíce panenek!

Opravdu děsivé...
Opravdu děsivé... (Foto Aha! – Petr Podroužek )

Rváč politických kuloárů devadesátých let, Lubomír Votava (50), se usadil na Vysočině v obci s příznačným názvem Rváčov. A jeho bizarní koníček straší kolemjdoucí i sousedy. Na dům si totiž za krky věší nahé panenky!

Tohle není horor od Hitchcocka, tohle je život Votavy, který proslul jako asistent a bodyguard republikánského vůdce Miroslava Sládka (62). Už patnáct let žije v ústraní a společnost mu dělají jeho čtyřletý pes Voják a jeho strašidelná záliba.

„Panenky mají souvislost s mým dětstvím. Prateta odjela do Ameriky, dokonce dělala kuchařku Charliemu Chaplinovi. Protože za války tady hračky nebyly, posílala mámě, jako dítěti, jednou za rok dvě panenky. Ta si s nimi pohrála a poté skončily na půdě. Jako kluk jsem tam šmejdil a prostě se mi zalíbily,“ řekl Votava deníku Aha!.

Nemýt, nečistit! Jen věšet!

Panenek má jak v domě, tak na jeho fasádě na tisíc. Občas nějakou najde položenou u cesty. A rozhodně je neomývá ani jinak nečistí! „Na panenkách neutírám prach, jinak by totiž ztratily svoje kouzlo. Ostatní nechávám venku na sluníčku a dešti zpatinovat, aby vypadaly jako staré,“ vypráví vášnivý sběratel. Když je panenka až moc »olezlá«, ustřihne ji ze špagátu a odnese na půdu, aby měla klid.

Dráždí Zemanova muže

A co na to místní? „Však víte, jak to vypadá, ale nevěřím, že by byl třeba pedofilem,“ řekl Aha! jeden z nich. „S panem Votavou je to na pohodu, nejsou s ním žádné problémy,“ nenechá se šílenou vizáží jeho domu ovlivnit tamní městský strážník.

Votava má však jednoho souseda, kterému brnká na nervy, je jím šéf Strany práv občanů – zemanovců Zdeněk Štengl. Ten bydlí přes ulici. „Stěžuje si na mě na úřadu například kvůli tomu, že tady ruším klid v pracovní dny křovinořezem, což obzvlášť na vesnici nemá logiku. Pokud získá po volbách funkci, ať si třeba navrhne zákon o plošném zákazu křovinořezů,“ říká Votava, kterého prezidentův muž nechává chladným. Sám ale žádný politický návrat nechystá. Říká, že na to nemá kukuč a nazývá se »politickou mrtvolou«.

Kdo je Votava?
Rodák z Havlíčkova Brodu proslul jako osobní strážce a blízký spolupracovník bývalého republikánského vůdce Miroslava Sládka. Na předvolebním mítinku pacifikoval odpůrce pěstí, před jedenácti lety došlo i na reportéra. Kvůli tomu byl celostátně hledán a schovával se v parlamentní budově. Deset dní spal v kanceláři ve spacáku, koupal se v dětské vaničce a vyměšoval do suchého záchodu. Nakonec jej policie dopadla právě v kanceláři, když byl pouze ve spodním prádle. U soudu mu za výtržnictví dali podmínku.

Psycholožka Čadová:Potlačuje tak agresivitu

Někdejší bodyguard Votava pořád bojuje se svoji temnou tváří. Vyplývá to z názoru psycholožky Lenky Čadové. „Protože jsem se s pánem nesetkala osobně, nemohu jeho osobnost analyzovat. Předpokládám ale, že v sobě tímto způsobem potlačuje agresivitu. Snaží se tak dát svému okolí něco najevo,“ míní Čadová, podle níž se takové chování vymyká z normálu.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.