Tulení samička Lilly: Zranila už 8 lidí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Tulení samička Lilly: Zranila už 8 lidí!

Samička vypadá nevinně.
Samička vypadá nevinně. (Foto Aha! – Jiří Čada)

Hrůzu návštěvníkům jihlavské zoo v posledních dnech nahání trojice tuleňů obecných! Jedna z mladých samiček Lilly už má na svědomí několik pokousaných zvědavých dětí i dospělých.

Poslední její obětí se stal v pondělí malý Filípek (4). Lilly ho kousla do levé ruky. „Manželka syna zvedla nad zábradlí, aby na zvířata ve vodě dobře viděl, když se jeden z tuleňů nečekaně vymrštil a stiskl mu ukazováček a prostředníček levé ruky,“ líčil událost otec zraněného chlapce Martin Lang (37).

Na studentky, které čistily bazén, Lilly nikdy nezaútočila.

V jihlavské nemocnici v poslední době už byli po kousnutí tuleněm ošetřeni celkem tři pacienti, podle informací Aha! je ale hryznutých už osm! „K bazénu jsme už umístili velké varovné cedule. Netušíme, proč se jedna ze samic vrhá na prsty návštěvníků,“ zoufá si ředitelka zahrady Eliška Kubíková a stále dumá nad příčinou.

„Jediné vysvětlení je, že se samička domnívá, že návštěvník jí v ruce, kterou má přes zábradlí, nabízí nějaký pamlsek,“ vysvětluje ředitelka s tím, že už chystají opatření v podobě sítí, které by zamezily tuleňům v útocích.

Lilly (vpravo) v bazénu s kolegou Arthosem.
Kdo je Lilly?
Tuleň obecný je nejrozšířenějším ploutvonožcem světa. Je savec žije ve vodě i na souši.  Váží 55 – 170 kg, měří 1,4 – 1,9 m. Živí se rybami.

Autor:  čad

Přečtěte si
alex80
11. 9. 2013 • 14:49

Zvíře je zvíře i v zoologické zahradě. Síť by měla být na lidech co to nechápou. Co tam mají strkat prsty nebo celé ruce? Strkají je snad i k tygrům? Lidská blbost nezná mezí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.