Obžaloba tvrdí: To je vrah Aničky (†19) a Michala (†19)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Obžaloba tvrdí: To je vrah Aničky (†19) a Michala (†19)!

Zbyněk P. vraždil kvůli nepořádku.
Zbyněk P. vraždil kvůli nepořádku. (Foto Aha! – Petr Novotný, ara)

Brutální dvojnásobná vražda! Tak vyvrcholila hádka o pořádek mezi spolubydlícími v paneláku. Zbyněk P. (26) podle obžaloby zabil nejdříve Michala (†19), pak i jeho přítelkyni Aničku (†19). Včera stanul před soudem, přiznal se a hrozí mu až doživotí.

„Na záchodě, v koupelně i v kuchyni byl hrozný nepořádek. Chtěl jsem to konečně vyřešit, aby se tam dalo normálně žít,“ popsal mladík z Čáslavi, který v bytě v pražské Krči bydlel s dalšími čtyřmi spolubydlícími.

Hádka se spolubydlícím Michalem J. se ale letos 3. ledna změnila ve rvačku. „Strčil do mě, až jsem upadl. Vzal jsem kuchyňský nůž a bodl,“ řekl u soudu.
Poté, co dle obžaloby pobodal Michala, přivázal jeho přítelkyni Aničku k posteli a uškrtil ji kabelem od tiskárny. „Vůbec se nebránila, jen kopala nohama,“ líčil soudci.

Video se připravuje ...

Michala i Aničku pak měl opakovaně řezat a bodat. Údajně proto, aby se přesvědčil, jestli jsou doopravdy mrtví. Michalův mobil a počítač se po vraždě snažil prodat na internetu, z jeho účtů vybral přes dvacet tisíc. „Snažil jsem se něco vymyslet, vyřešit to, aby mě nechytili,“ řekl u soudu. Policie ho po několika dnech dopadla ve Zlíně.

Znalci: Lítost jen hraje!
Zbyněk P. podle znalců smrti svých obětí nelituje. „Necítí soucit a není pro něj problém druhému ublížit. Nezažíval hrůzu z toho, co spáchal, ale z toho, že ho chytí,“ řekla psychiatrička Gabriela Léblová. Podle ní po vraždě jednal chladnokrevně. Možnost nápravy znalci hodnotí jako velice slabou. „Trpí disociální poruchou osobnosti, která se nedá léčit,“ dodala psychiatrička.

Autor:  rvs

Přečtěte si
marie60
11. 9. 2013 • 10:30

Ten parchant se spíš sám litoval, protože si uvědomil, kolik let bude muset pobývat za mřížemi. Je to bezcitný ha.jzl.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.