Jací jsou čeští muži za volantem? Sex v autě měl každý druhý | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jací jsou čeští muži za volantem? Sex v autě měl každý druhý

Jak si muži užívají jízdu?
Jak si muži užívají jízdu? (Ilustrační foto scom)

Čeští muži jezdí autem častěji než ženy a díky tomu se za volantem chovají jako doma. Včetně všech neřestí. Podle průzkumu automobilky Kia zkusil za volantem nejeden z nich sex i alkohol.

Nadávky a klakson

Myslíte si, že muži na rozdíl od žen nejdou za volantem pro sprosté slovo daleko? Nemáte tak úplně pravdu. Nadávky létají v autě u 62 % řidičů, a pohlaví nehraje roli. Zato s držením svých »koňů« na uzdě mají muži větší problém. Zatímco na oranžovou ženy obvykle zastaví, pro většinu mužů oranžová na semaforu znamená téměř to samé, co zelená. A přestože to u nás není žádný Istanbul, troubí muži častěji než ženy. Po klaksonu často sahá 37 % z nich. Většina mužů navíc při řízení zvládá jíst a pít (57,8 %), a někteří i telefonovat (37,2 %)

Sex i alkohol

Vášeň a hřích? Čeští řidiči nejsou žádní svatoušci. K tomu, že měli někdy sex v autě, se přiznalo 46 % z nich, což je kupodivu o 7 % více, než žen. Na tom není nic špatného. Za to s alkoholem jsou na tom muži oproti ženám na štíru. Zatímco jen každá padesátá žena usedla pod vlivem za volant, z mužů to udělal každý čtvrtý! A každý desátý opakovaně.

Auto, žena a žiletka se nepůjčují

Muži v průzkumu potvrdili i řadu stereotypů. Většina se nerada dělí o své auto s někým jiným. Jsou posedlí technikou a milují vymoženosti jako je navigace, tempomat, nebo parkovací asistent. Bez mrknutí oka si 100 % z nich dokáže vyměnit prasklou pneumatiku (což většina žen nedokáže) a parkování pro ně není problém.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.