Petr K. prolomil dvoutýdenní mlčení: Popsal vše, minutu po minutě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Petr K. prolomil dvoutýdenní mlčení: Popsal vše, minutu po minutě!

Petr K. promluvil o svých pochybách na adresu egyptských vyšetřovatelů.
Petr K. promluvil o svých pochybách na adresu egyptských vyšetřovatelů. (Reprofoto TV Nova)

Jediný podezřelý ve věci tragické smrti Moniky (36) a Klárky (8) se rozhodl promluvit a dát tak najevo svou nespokojenost s egyptským průběhem vyšetřování.  Sám poukazuje na nesrovnalosti a trvá na své nevině. Podezřelé mu připadnou okolnosti zajištění pokoje, kde došlo k úmrtí obou žen a především zahlazovací strategie hurghardské policie.

Policie s Petrem K. vůbec nekomunikuje

Nejvíce zvláštní přijde Petrovi K. nulová komunikace egyptských vyšetřovatelů s jeho osobou. „Policie mi řekla, že jsem tu jako svědek. Proč se mnou nikdo nemluví?“ podivuje se muž v rozhovoru s redaktory Blesku a pokračuje: „Policie mě vyslýchala jen v hlavní budově hotelu, pak už ne. Policista se nepředstavil, výslech probíhal přes dvojí překlad.“

Egypťany důležité důkazy nezajímaly

V celé skládance nepasuje ani fakt, že policie nezajistila místo tragédie a pokoj byl hned na druhý den připraven pro další hosty. Poněkud nestandardní.  „Po výslechu jsem šel s personálem hotelu do pokoje pro své osobní věci,“ řekl Petr K. „Oblečení, ve kterém manželka a dcera zemřely, jsem našel po návratu z nemocnice pohozené na posteli,“ dodal. Ani o tyto důležité důkazy neprojevili Egypťané zájem.

Kde je rozbor hnědočerné tekutiny?

O hospitalizaci své osoby sdělil: „V nemocnici mi z žaludku vypumpovali hnědočernou tekutinu a byl jsem dva dny na kapačkách. Pak jsem se dozvěděl, že jsem prý pouze v šoku.“  To se prý nezdálo našemu specialistovi. „Český lékař z pojišťovny mě ale pak poslal znovu do nemocnice,“ nechápe Petr K. My se však ptáme, jaké byly výsledky rozboru Petrových tělních tekutin, a proč tyto výsledky neobdržela česká strana?

O dění na pokoji neměl Petr K. přehled

Během vlastního pobytu v nemocnici neměl přehled o dění na pokoji. „Lékaři mě odvedli do nemocnice. Vedení hotelu se mě tam ptalo, co jsme jedli a pili. Policie přijela až za hodinu a půl. Nevím, co se dělo po celou tu dobu v pokoji.“ Kdy už se Arabové konečně k případu vyjádří, neměla by se naše diplomacie více angažovat? Vzhledem k aktuální vnitropolitické situaci Egypta to nebude tak jednoduché.



Přečtěte si
dafnemunova
7. 9. 2013 • 19:12

Ty si co za debila!!!! To ta platia z redakcie aby si provokoval a zvysil takpocet diskusnych prispevkov??

marmat
7. 9. 2013 • 12:42

MINUTA PO MINUTĚ A co všichni dělali na pokoji 24 hodin ? Koukali na televizi zvraceli, volali domů o rady, nebo šli na balkon, nebyly už náhodou "HODNĚ OSPALÉ" celý den ? Egyptský lékař IHNED prohlásil, že u NIKOHO z nich nebyl jícen poznamenán zvracením a střeva průjmem

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.