Při zatýkání se Miloš B. urputně bránil: Policista na útěku se skrýval pod tratí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Při zatýkání se Miloš B. urputně bránil: Policista na útěku se skrýval pod tratí!

Tohle je Babykova skrýš. Ukrýval se pod železniční tratí z Plzně do Prahy.
Tohle je Babykova skrýš. Ukrýval se pod železniční tratí z Plzně do Prahy. (Foto AHa! – Zbyněk Schnapka a GIBS)

Policistu Miloše B. (35), který minulý týden údajně zabil svou manželku a osm dní byl na útěku, zadrželi policie v Zábělé u Plzně. Zatkli ho v okamžiku, kdy se na kole vracel ke své skrýši. Tu měl v průchodu pod železniční tratí z Plzně do Prahy. Při zatýkání se bránil, u sebe měl nůž.

Les začali nejdříve ve středu prohledávat stopaři ze speciálního útvaru Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Ti našli pod tratí skrýš a k ní vyšlapanou cestičku. Zavolali posily a čekali. Uprchlík si byl jistý, že ho tady nikdo nenajde. Dokonce si vyjel na kole. A když se vracel zpět do úkrytu, vjel do pasti. „Byl sice hodně překvapený, ale i přesto, že byl zásah rychlý, začal se tvrdě bránit. Našli jsme u něho nůž,“ řekla mluvčí GIBS Radka Sandorová.

Jídlo ve skrýši

Jak dlouho se muž na místě ukrýval se zatím neví. Na útěku byl osm dní. „Podle toho, že jsme ve skrýši našli deku, papírové krabice, na kterých spal a zbytky jídla, předpokládáme, že se tady mohl skrývat i několik dní,“ řekla Sandorová. Po zatčení skončil Babyka u výslechu. Vyslechl si obvinění z vraždy a pak ho po zuby ozbrojení příslušníci GIBS převezli do nemocnice, kde strávil zbytek noci na pozorování.

Miloš B. minulý týden ve středu zřejmě zaútočil v paneláku na sídlišti Lochotín na svou manželku. Údajně jí bodl do břicha a podřízl krk. V tratolišti krve jí našli sousedé. Žena pak v nemocnici zemřela.



Přečtěte si
pelagie
6. 9. 2013 • 18:26

Urputně se bránil - posera, vraždit to jo, ale odpovědnosti bezhlavě unikal, smrad jeden... hlavně, že už ho mají

prroud
6. 9. 2013 • 10:24

Jestli vrazdil Marusko,tak trest smrti,na co zivit vraha?Zivot kterej nedal,vzal,svuj zivot musi dat!Bavime se samozrejme o vrazde a ne neumyslnym zabiti,to je nestesti a tragedie,ne kriminalita.Tam bych jiste meril jinak......

prroud
6. 9. 2013 • 10:20

Ach UDAJNE a MOZNA, a treba se i jmenoval jinak a byl to zahradnik co chytal ryby? A mozna jen zbil svyho plesovyho medvidka? Lidicky radobybulvarninovinari,vzpamatujte se a zacnete pracovat s faktama! Nedivim se,ze si spousta ctenaru u nekterejch clanku tuka na celo

marie60
6. 9. 2013 • 10:00

Parchant jeden. Když zde není trest smrti, tak by měl dostat doživotí. Copak na to říká jeho rodina, že zavraždil svou ženu ? Já bych asi lezla kanálama.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.