Nová léčba obezity: Jana má půlmetrové igelitové »střevo«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nová léčba obezity: Jana má půlmetrové igelitové »střevo«!

Jana Hejlová už zhubla díky nové metodě sedm kilo!
Jana Hejlová už zhubla díky nové metodě sedm kilo! (Foto pro Aha! – IKEM/M. Kutil)

Obezita, hrozba moderní doby! Bojovat se s ní dá různě. Od diet až po komplikované operace jako třeba bandáž žaludku, ty jsou ale nevratné. Čeští machři v bílém předvedli, že se dá pokořit i šetrně! Zavedením plastového »rukávu« do tenkého střeva!

Lékaři z pražského Institutu klinické a experimentální medicíny zavádí tento nový způsob léčby obezity u pacientů s cukrovkou 2. typu. Jejich nemoc jim totiž zhubnout nedovolí. Nová metoda, tzv. systém Endobarrier, spočívá ve dvaceti minutové operaci, při níž pacient uspán není, a během níž se do tenkého střeva zavede šedesáticentový »rukáv« ze silikonového plastu.

Ten se přizpůsobí průměru střeva a posléze zamezuje vstřebávání živin. Zhruba po půl roce až roce se stejně jednoduchou operací zase odstraní. Váha se může za tu dobu snížit až o 30 %. „Cítím se mnohem lépe, a to jsem teprve pár týdnů po operaci,“ říká diabetička Jana Hejlová (49), která měla možnost vyzkoušet zákrok mezi prvními. Snižování váhy jí zlepší reakci na inzulín.


Přečtěte si
winterfreshka
8. 9. 2013 • 14:02

Vypadá na světskou,asi dostala za ten projekt dobře zaplaceno jako pokusnej králík.Heuréka.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.