Romové míří do parlamentu: Ukážeme vám, co umíme! 0,3 % členů nové strany má vysokoškolské vzdělaní… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Romové míří do parlamentu: Ukážeme vám, co umíme! 0,3 % členů nové strany má vysokoškolské vzdělaní…

Předseda Romské demokratické strany Miroslav Tancoš
Předseda Romské demokratické strany Miroslav Tancoš (ČTK)

Pořád nevíte, komu dáte v říjnových parlamentních volbách svůj hlas? O přízeň voličů se uchází i Romská demokratická strana.

O hlasy voličů bude letos pořádná bitva. Romové totiž založili vlastní stranu, jejímž cílem je dostat se do parlamentu a nastolit v Česku pořádek a rovnoprávnost pro všechny bez ohledu na barvu pleti. Vzhledem k počtu Romů v naší republice není vyloučeno, že nová strana překoná 5% hranici, která ji do parlamentu otevře dveře.

„Chceme motivovat naše lidi, aby chodili do práce, protože to by pro ně měla být priorita. Není možné se jen bavit, mít prázdno v lednici a posílat nepřipravené děti do školy,“ řekl pro iDnes předseda Romské demokratické strany Miroslav Tancoš, podle něhož je nutné, aby se lidé z jeho řad začali aktivně podílet na politické scéně a ukázali své přednosti.

Nová politická strana bude kandidovat v Libereckém, Karlovarském, Ústeckém a Středočeském kraji. V současné době ji tvoří 1 150 členů.

„Mimo Romů máme i šedesát členů z většinové společnosti a ze všech jsou čtyři vysokoškolsky vzdělání,“ chlubí se Tancoš. V tomto ohledu ovšem jeho strana před konkurencí dosti zaostává. Matematicky vyjádřeno, v RDS je pouze 0,3 % vysokoškoláků. O vítězi voleb ovšem nerozhodne vzdělaní, ale hlas lidu…

Autor:  cam

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.