Zeman vítal studenty… a urážel, koho mohl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Zeman vítal studenty… a urážel, koho mohl!

Prezident republiky a první dáma Ivana (na fotce vpravo) zahájili školní rok s gymnazisty.
Prezident republiky a první dáma Ivana (na fotce vpravo) zahájili školní rok s gymnazisty. (Foto: Aha! – Daniel Černovský)

O pěkné pozdvižení se včera postaral prezident Miloš Zeman (68). Nejenže kontroverzně zahájil školní rok na soukromé škole, kde letos maturuje jeho dcera, ale navíc ve svém projevu k maturantům urazil, koho mohl.

Tradičně se trefoval do novinářů, ale například také do kulturního antropologa Martina C. Putny, kterého nechtěl jmenovat profesorem. „Můžete kulturní antropologii milovat, ale po studiu pravděpodobně skončíte na úřadech práce,“ řekl Zeman.

Studentům také nedoporučil studium práv v Plzni, tedy na univerzitě, která se v roce 2009 nechvalně proslavila skandálem s rychlostudenty. Školu už však vedou jiní lidé a dostala zpět akreditaci k magisterskému studiu.
První dáma se rozhovořila zejména o své dceři Kateřině, které je už sice devatenáct, ale i tak prý občas od maminky dostane do školy svačinu...

Tři otázky Aha! pro první dámu…

Manželka prezidenta Ivana odpověděla deníku Aha! na otázky týkající se její dcery – letos maturující Kateřiny.

Aha!: Vaši dceru letos čeká zkouška dospělosti, jste nervózní?
Nejsem a ani Kateřina není. Jsme v klidu a vyrovnané. Věříme, že to dobře dopadne.
Aha!: Bojí se Katka nějakého předmětu?
Je silná, umí zabojovat a ví, že doma ji vždy maximálně podpoříme. Takže není důvod.
Aha!: A co po maturitě?
Plánuje studovat marketing a psychologii marketingu. V této oblasti se našla a moc ji baví.



Autor:  vlb

Přečtěte si
asiblazen
7. 9. 2013 • 23:19

na hrubej pytel hrubá záplata, jak jinak vymést Augiášův - teda politickej hnůj? S noblesou neuspěje a problémy řeší. A neuráží, jen konstatuje stav věci.

violahorska
7. 9. 2013 • 21:53

P. prezident Zeman se chová tak, jak je mu to vlastní. Kdyby měl v sobě špetku noblesy a přirozené inteligence, povznesl by se nad malichernostmi, nevedl by žabomyší války. Naše země má problému víc než dost a těmi by se měl zaobírat. Dle mého pohledu si místo toho akorát líže staré rány a chová se jako prostoduchý Bohuš ve smyslu: "A teď vám všem ukážu."

joynkaa
3. 9. 2013 • 19:13

Přesně tak! Jak jsem pana prezidenta až tak moc nemusela, teď mu fandím, protože dokázal zamést s tou politickou bandou. Jen tak dál, pane prezidente

avina
3. 9. 2013 • 11:49

K dospělým 15-18letým dobré rady prezidenta. Putna je ukázka ...všude se předvádí sám,takže jeho ego buzíka M.Z. neohrozil/starý buzík poskakuje po ulici a pak přednáší na VŠ-fuj/. Plzenˇsama předvedla hrůzu ve studiu VŠ...viz absolventi...Každý to ví,takže jen připomenul.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.