Volání zdarma? Nesmysl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Volání zdarma? Nesmysl!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.

PRAHA – Myslíte si, že s největším operátorem Telefónica O2 voláte o víkendu z pevné linky zdarma? To se mýlíte! Sdružení obrany spotřebitelů už přišlo s tvrzením, že O2 klame zákazníky!

  • Volání od pátku do nědele zadarmo? Blbost!

  • Nekončící volání u T-mobile? Hloupost!

  • Že o víkendu nevyčerpáte volné minuty? Zapomeňte!

Myslíte si, že s největším operátorem Telefónica O2 voláte o víkendu z pevné linky zdarma? To se mýlíte! Sdružení obrany spotřebitelů už přišlo s tvrzením, že O2 klame zákazníky!

Operátor O2 klame lidi tím, že láká zákazníky na víkendové volání zdarma, ale neuvádí, že majitelé pevných linek musí nejdříve provolat volné minuty nebo kredit, které jsou součástí zvýhodněného tarifu nebo tarifního balíčku. A tak sice po vyčerpání minut lidé volají v pátek, sobotu a neděli zadarmo, ale přes týden provolají další peníze, místo toho, aby využili volných minut v rámci tarifu. Některým klientům se tak volání prodraží až o stokoruny a u některých až o tisíce.

„Obracejí se na nás spotřebitelé, kteří se cítí být reklamou O2 oklamáni či dokonce poškozeni. Telefonují o víkendech a až následně z vyúčtování zjistí, že nevolali zdarma, ale protelefonovali nemalé peníze. Jsme přesvědčeni o tom, že odkaz na internetové stránky v reklamě nezbavuje společnost odpovědnosti za poskytnutí korektní informace,“ řekla mluvčí Sdružení ochrany spotřebitelů Ivana Picková.

U T-Mobile je to obdobné jako u Telefónici, ty lákají zákazníky na nekončící volání a posílání SMS zpráv, v reklamě ale neuvádějí, že zadarmo volají až po vyčerpání tarifního kreditu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.