Maminka Kateřina: Porodila v autě! Porodníci? Tatínek Petr a dva policisté! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Maminka Kateřina: Porodila v autě! Porodníci? Tatínek Petr a dva policisté!

Šťastná maminka Kateřina Tumová se synem Adámkem
Šťastná maminka Kateřina Tumová se synem Adámkem (Foto pro Aha! – Lenka Jahodová)

Místo narození: auto! Adam Tuma z Karolína na Kroměřížsku měl přijít na svět podle plánů ve zlínské porodnici. Ale nestihl to... A to ani přesto, že jeho otci, který ženu do nemocnice vezl, razili cestu policisté.

Na svět se Adam rozhodl přijít včera hodinu a půl po půlnoci. „Když se objevily porodní příznaky, upalovali jsme s manželkou do Zlína. Jenže už na půl cesty začala v autě rodit. Zavolal jsem na linku 158 a u Otrokovic se ke mně připojil policejní vůz. Klestil mi cestu, jeli jsme, jak rychle to šlo,“ popisuje noční rychlojízdu tatínek Petr (34).

Jenže do porodnice v Baťově nemocnici nedorazili. „Zastavili jsme v centru Zlína a začal porod, bylo to neuvěřitelně rychlé,“ vybavuje si maminka Kateřina (33), které asistovala trojice mužů: Manžel a dva policisté. Ti přebírali po telefonu instrukce od dispečerky ze záchranky. „Když dorazili zdravotníci, jaksi nebylo co řešit,“ směje se otec Petr. Přestože porod byl komplikovaný, Adámek je na světě.

„Malý měl omotanou pupeční šňůru kolem krku, tu jsme mu podle pokynů z telefonu odmotali, pak jsme jej plácli podle další instrukce do zad, a když začal plakat, což byl jasný znak nového života, tak nám do očí vhrkly slzy taky,“ popsal »porodník« Miroslav Urban ze zlínské zásahové a eskortní jednotky.

„Všem chci moc a moc poděkovat. A taky maminka i malý,“ dodává pyšný tatínek. Na Adama už doma čekají dvě sestřičky!



Autor: 

Přečtěte si
tina.vitaskova
29. 8. 2013 • 12:27

Konečně pozitivní zpráva- hodná zveřejnění-díky policistům a slušným lidem. Hodně zdraví,štěstí celé rodince a všem zůčastněným.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.