Česká politická scéna uvádí film: Návrat Václava Klause | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Česká politická scéna uvádí film: Návrat Václava Klause

Návrat Václava Klause trochu jinak
Návrat Václava Klause trochu jinak (Koláž Aha!)

Špatná zpráva pro ty, kteří doufali, že si teď exprezident Václav Klaus (72) bude už jen užívat odpočinku. Chystá se velký návrat, jaký nemá obdoby! Klaus se zřejmě zúčastní už říjnových voleb do Sněmovny za nové pravicové uskupení. Jeho comeback je hotový námět na scénář!


Návraty bývají oblíbeným tématem ve světové i české kinematografii. Bylo natočeno množství snímků, které se jím zabývají. A tak by filmaři, které Klausovo znovuzjevení zaujme, nemuseli úkolovat scénáristy. Stačí adaptovat již hotové filmové NÁVRATY. Aha! jim proto nabízí několik tipů.

NÁVRAT do Modré Laguny

(Americká romantika, 1966)

Kam jinak by se zakladatel strany s modrým ptákem v logu měl vracet než na Modrou lagunu, aby na ostrovní divočině vybudoval malý kousek modrého ráje. Pro tvůrce by ani nebylo těžké poslat mu ideální mladou krásku do páru. Stačí, aby nedaleko ztroskotalo letadlo, a blonďatá letuška bosa poběží horkým pískem Klausovi vstříc. Ale možná, že ho v Modré laguně čeká nažhavená černovláska s exotickým jménem Bobo.

Pán prstenů: NÁVRAT krále

(Americká fantasy, 2003)

Stejně jako v populární trilogii i u nás jde o záchranu Středozemě, nebo spíš Pravozemě. A tak by stačilo spasitele Aragorna nahradit spasitelem Klausem, ostatní by zůstalo původní. Vždyť obdob čaroděje Gandalfů, elfa Legolase a trpaslíka Gimli najdeme v politice dostatek. U kolegů jsou to třeba čaroděj Babák nebo trpaslík Bém.

NÁVRAT ztraceného syna

(Československé drama, 1966)

Člověk, který konečně pochopil, že nemravnost a bezcharakternost není normální, i když se tváří tak nevinně. Na rozdíl od snímku s Janem Kačerem by hrdina Klaus musel ty oči hodně otevřít a připustit, že »neviděl« podvody v kuponové privatizaci a naopak dobře viděl osvobozené přátele svých přátel při široké amnestii. Ale to už by z původního dramatu byla pohádka.

NÁVRAT idiota

(Česko-německá komedie, 1999)

Hlavní hrdina tohoto snímku je sice možná mimo realitu, nikdy nepoznal normální život, ale je sympaťák. Nechápe zápletky milostných, sourozeneckých a rodičovských konfliktů, tak jako Klaus například nechápal, co se obyčejným lidem nelíbilo na »utahování opasků«, zatímco rostl počet milionářů. Při dobrém zpracování by možná i tady diváci tu nechápavost idiota odpustili …



Přečtěte si
belaa
28. 8. 2013 • 08:40

nojo musite jit k volbam.jinak to zase vyhraje ods.klaus at uz sedi doma na zadku..

bobosa
27. 8. 2013 • 23:54

Ta kur..va má ještě tu odvahu?? Za tu amnestii bych mu dal provaz..

mnpv
27. 8. 2013 • 20:07

No vidíš a kdy ji založíš ty?

blackpetr
27. 8. 2013 • 18:13

...je sice možná mimo realitu, nikdy nepoznal normální život, ale... ale ne, už není sympaťák. ... A za idoita jsem tu i já... taky jsem mu kdysi dal hlas (straně a programu který hlásal). Už nikdy, svým hlasem jsem pomohl jen rozbití republiky. Prý jim vítězství ve volbách tu moc dalo. O tom v předvolební rozpravě nebylo řeči! Postupem času se Klaus projevil jako tlučhuba. O ekonomice jen kecal, podporoval šedou ekonomiku, kmotry a mafii, devastoval a odkláněl na co přišel. . Je smutné, že na jeho úrovni je v politice trosek jako máku. Na levici i na pravici. Ekonomiku škrtů a podpory vyvolených zvládne každý pablb. Namátkou Kalousek. Ten dal zabrat českým zemím...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.