To je zase ostuda: Nečas ztratil klíč od korunovačních klenotů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

To je zase ostuda: Nečas ztratil klíč od korunovačních klenotů!

„Hehe, možná mám lehkou virózku, ale svůj klíček si hlídám...“
„Hehe, možná mám lehkou virózku, ale svůj klíček si hlídám...“ (Foto Aha! – Karel Kopáč, Ladislav Křivan, Zbyněk Pecák)

Mohl to být ještě větší průšvih! Prezident Miloš Zeman (68) zřejmě nebude jediný, kdo bude dlouho vzpomínat na odemykání korunovačních klenotů. Jak totiž prásknul premiér Jiří Rusnok (52), jeho předchůdci Petru Nečasovi (48) se dokonce podařilo od pokladnice ztratit klíč. To by znamenalo, že se ke koruně, žezlu a jablku nikdo nedostane.

Letošní odemykání korunovačních klenotů skončilo fiaskem. Pozornost namísto zlatých skvostů s drahými kameny upoutala totiž hlava státu, která na slavnostní akt dorazila nejistým krokem, působila malátně a nepříliš příčetně. Lidé z Hradu se sice snažili vrávoravost svést na virózu, ale spekulace, že důvodem byla spíš předešlá Zemanova návštěva na oslavách konce druhé světové války na ruské ambasádě, nikdy nevymýtili.

Teď se ukazuje, že odemykání mohlo skončit ještě mnohem větší ostudou. Jak se totiž nechal včera na Frekvenci 1 slyšet premiér, jeho předchůdce dokonce na nějaký čas ztratil nad klíčem kontrolu. „On ho dlouho nemohl najít,“ prásknul na Nečase Rusnok. Hned na to ale dodal, že expremiér na poslední chvíli klíč našel. Poklad se odemkl a k žádné další ostudě už nedošlo.

Držitelé klíčů
Klíče od korunovačních klenotů byly rozděleny mezi sedm nejvyšších představitelů naší země. Drží je: prezident, předseda vlády, arcibiskup pražský a primas český, předseda Senátu, předseda Sněmovny, probošt Metropolitní kapituly u Sv. Víta, primátor Prahy. Koruna, žezlo a jablko jsou trvale uloženy v korunní komoře v chrámu sv. Víta. Korunní komora v chrámu sv. Víta je bez nadsázky nejnepřístupnější místo na Pražském hradě. Dveře, stejně jako pancéřová skříň na klenoty, mají sedm zámků a k jejich otevření a vyzdvižení klenotů se musí sejít sedm držitelů klíčů.



Autor:  Eva Pospíšilová

Přečtěte si
nanela
26. 8. 2013 • 18:43

ten se stou čúzou veze do pekel takovou ostudu co už s ní udělal ten má mozek mezi nohama jinak to není možný

belaa
26. 8. 2013 • 18:35

ten necas je hroznej jen mysli na sex a nagyci .mel by jit z politiky pryc.a starat se o nagyci..a postel.

lenny7
26. 8. 2013 • 17:49

ještě,že pako neztratil Nagyovou...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.