Otec kluka (4) zapálil byt jeho spolužáka ze školky! Vnouček (4) prosí: Dědečku, vrať se... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Otec kluka (4) zapálil byt jeho spolužáka ze školky! Vnouček (4) prosí: Dědečku, vrať se...

Patrikovi dědeček velmi chybí.
Patrikovi dědeček velmi chybí. (Foto Aha! – Ivana Žáková)

Malému Patrikovi (4) uhořel dědeček Zdeněk (†61) kvůli problému, který měl kluk se spolužákem v mateřské škole. Neuvěřitelné, ale pravdivé... Otec (31) stejně starého chlapce zapálil rohož před bytem, aby se Patrikově rodině pomstil.

O jakou odplatu mělo jít? Patrik začal chodit do školky už ve třech letech. „Naučil se říkat jedno velmi sprosté slovo, které doma slyšet nemohl. Dcera ve školce zjistila, že se to tam naučil od jiného kluka. Když požádala, aby byli chlapci odděleni, otec toho chlapce se jí za to pomstil,“ líčí Věra Voznicová (61), která v ohnivém pekle ztratila manžela.


Před rokem, 18. května ve dvě ráno, polil otec Patrikova spolužáka rohož před bytem Voznicových hořlavinou a zapálil ji. Kouř a plameny se dostaly dovnitř bytu. Rodina zůstala v ohnivé pasti. Zoufalé Patrikově matce Monice se podařilo otevřít okno, k němu postavila dusícího se syna.

„Táto, vstávej, hoří!“ křičela na svého otce. Když se dostala do jeho pokoje,
byl tam tak hustý dým, že ho nenašla. Myslela, že utíkal hasit. Namísto toho se Zdeněk snažil dojít k oknu, které už neotevřel. Zkolaboval, udeřil se hlavou o topení a plameny mu ožehly půl těla.

„Zůstali v bytě uvězněni. Strašně křičela, že hoří, a volala na otce, ať vstane. Pak ho odnesli v plachtě,“ vzpomíná sousedka Gertruda Volná (71). Obyvatele zachránil rychlý zásah hasičů, přesto nemocnici skončilo pět lidí, z toho dva v chlapci (3).

Dědečku, vrať se...
„Patrik měl dědu moc rád a stále čeká, že se k němu zase vrátí,“ říká Věra Voznicová, které se zhroutil život. Její dcera utrpěla psychické trauma a začala koktat, do bytu se odmítá vrátit. Věra tak začala byt znovu zařizovat sama. Město jí sice finančně pomohlo, teď ale musí peníze vrátit. „Jsem na mizině. Z důchodu mi strhávají dost peněz, nevím, jak vyžiju,“ povzdechla si.



Autor:  iža

Přečtěte si
rarasek4503
22. 8. 2013 • 09:24

V článku není o šikaně ani slovo, hajzl je především otec chlapečka, který se naučil sprosté slovo. ( tříleté dítě není schopné cílené šíkany) Pokud jeho otec bude takto reagovat pokaždé když se synek naučí něco nevhodného, tak bude okolí ohořelá planina

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.