Past na pejska Rokyho: Ostré jehly v klobáse! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Past na pejska Rokyho: Ostré jehly v klobáse!

Roky s páníčkem Petrem Lundákem.  Kus klobásy prošpikované jehlami, kterou Petr našel před vraty domu.
Roky s páníčkem Petrem Lundákem. Kus klobásy prošpikované jehlami, kterou Petr našel před vraty domu. (Foto Aha! – Vlaďka Hradská, koláž Ahaonline.cz)

Klobáska prošpikovaná jehlami a anonymy ve schránce. S takovou nenávistí se setkává majitel psa Rokyho (10) Petr Lundák (30) z Českých Budějovic. Bojí se, že jednou jeho čtyřnohý kamarád návnadu sní.

Před pár dny někdo neznámý pohodil kus klobásy plné špendlíků před vrata domu. „Kromě nebezpečné návnady jsme měli ve schránce i pár anonymů. Byly v nich sprosté nadávky a výhrůžky. Prý jestli pes nepřestane štěkat, dostane klobásu. Zřejmě je to někdo ze sousedů,“ myslí si Petr a ukazuje na protější panelák.

Vilka se zahradou, kde Petr s bavorským barvářem žije, je od něj vzdálena asi 10 metrů. Sousedé, které Aha! oslovilo, ale smrtící návnadu odsoudili. „To je hrozné. Ani tomu nemůžeme uvěřit,“ shodli se.

„Chápu, že štěkot může lidem vadit. Když nejsme doma, nemůžeme ho usměrnit. Ale psi přeci štěkají. Přitom nám ještě nikdo do očí neřekl jedinou výtku,“ řekl Lundák. Případ se pokoušel kdysi řešit, celá věc skončila na magistrátu jako přestupek. Tentokrát smrtící klobásu před vraty nehodlá přejít jen tak a jde na policii.

Nastraží fotopast

Podle policie se v současnosti daří viníky ubližující zvířatům vypátrat častěji. „Máme řadu prostředků, jak pachatele dopadnout. Například fotopasti jsou jen jedním z nich,“ řekl policejní mluvčí Jiří Matzner s tím, že by se pak viník zpovídal z pokusu o týrání zvířat.

Co na to sousedé?

Jan S. (24)

„Mě štěkot neruší. Sám mám taky psa. Teď si budu dávat větší pozor na to, co je na chodníku, když půjdu s Vendy ven.“

Jana N. (62)

„Je to hnusné. Musím ale říct, že dříve ten pes někdy štěkal od rána do večera. Sama mám taky psa a nic zlého nikomu nepřeji. V domě jsou čtyři psi.“

Marie Z. (80)

„Máme ve vchodu dva psy. Ten zezdola je slyšet, i ten z protějšího domu. Ale není to nic hrozného.“




Autor:  hra

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.