Sousedé Adolfa M. (77) z bytu plného »bordelu«: Odpadky sbíral 10 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Sousedé Adolfa M. (77) z bytu plného »bordelu«: Odpadky sbíral 10 let!

Adolfa M. ve středu vystěhovali. Sousedé už nemohli unést zápach, který se od něj šířil.
Adolfa M. ve středu vystěhovali. Sousedé už nemohli unést zápach, který se od něj šířil. (Foto Aha! – Ondřej Požár, Alexandr Malachovský, koláž Ahaonline.cz)

Senior Adolf M. (77), kterého vystěhovali ve středu z obecního bytu 1+1 v Brně, protože ho zaskládal po strop odpadky (deník Aha! informoval), »plnil« své obydlí více než deset let! Na ulici skončil i přesto, že platil nájem.

Jedna ze sousedek prozradila, že odpudivý zápach se z bytu 1+1 obývaného podivínem linul několik let. „Bylo to možná před deseti, či dokonce patnácti lety, když ten pán začal hlavně v noci nosit domů odpadky v igelitkách. Vybíral věci z kontejnerů a popelnic a postupně jimi zarovnal celý byt,“ popsal muž z vedlejšího domu.
Podle něj byl odporný puch z bytu Adolfa M. občas cítit i ve vedlejším činžáku. „Úřady se už jednou pokusily pána vystěhovat, ale překazila jim to jeho dcera, která tvrdila, že se při tom ztratily nějaké tatínkovy peníze,“ řekl soused.
Ten odhaduje, že v bytě může být až deset kontejnerů odpadků! „Jeden kontejner dnes naložili a odvezli pryč. Myslím, že to ještě nějaký den potrvá, než byt vyčistí,“ dodal muž.


Vystěhovaný sběratel veteše Adolf M. (77): Nakupoval jsem v akci!

V jedné špinavé košili a tmavých teplácích chodí podle sousedů Adolf  M. (77) už několik let. Byt 1+1 zcela zaplnil věcmi sesbíranými kolem kontejnerů, ale i úplně novými. „Nakupuji v akci,“ řekl Aha! v rozhovoru.

Kde jste v bytě zaplněném věcmi spal?

„Já se vyspím leckde. Jsem starý čundrák, který si lehne do trávy pod širákem a spí. Moc místa ke spaní nepotřebuju.“

Proč jste všechny ty věci v bytě hromadil?
„Můžu si kupovat a nosit domů, co chci! To je moje věc.“

Vám nevadí ten zápach, kterým obtěžujete sousedy?
„Ale prosím vás. Běžte se podívat k jiným bytům. Táhne z nich alkohol, jak tam všichni popíjejí a brojí proti mně. Oni mě odtud chtěli dostat za každou cenu a povedlo se jim to. Skončím na ulici.“

Z bytu jste vynesl novou televizi, křovinořez, zahradnické nářadí... Na co je potřebujete?
„Měli to v obchodě v akci za výhodnou cenu, tak jsem to koupil. Na televizi jsem se nedíval. Pořád tam jen blábolí nesmysly.“
 

Adolfa M. ve středu vystěhovali. Sousedé už nemohli unést zápach, který se od něj šířil.

Hygiena: Můžou se tam šířit paraziti
Byt zaskládaný odpadky, které jsou prošpikovány výkaly, je podle Jany Derkové z Krajské hygienické stanice v Brně zdrojem parazitů. „Určitě se tam může šířit hmyz. A pokud by se k odpadu dostali hlodavci, tak mohou šířit nákazu. Navíc z toho bytu vychází často nesnesitelný zápach, který obtěžuje ostatní v domě,“ míní hygienička.
Adolfa M. ve středu vystěhovali. Sousedé už nemohli unést zápach, který se od něj šířil.

Autor:  op

Přečtěte si
boball
16. 8. 2013 • 21:33

Jsem starý čundrák?Ty dvě písmenka vynechat,pak to bude sedět!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.