Nejslavnější snímky duchů: Duch tulipánového schodiště | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Nejslavnější snímky duchů: Duch tulipánového schodiště

Fotografie
Fotografie (internal)

Tajemné světy záhrobí, okultismu a spiritismu jsou tak přitažlivé. Jak nádherně mrazí z myšlenek na duše zemřelých. A když někdo takového ducha ještě vyfotí… Podívejme se na desítku nejslavnějších fotografií světových přízraků. I když se hojně diskutuje o pravosti snímků, je to pořád hodně vzrušující téma. Pojďme se bát…

Duch tulipánového schodiště

Reverend Ralph Hardy, kněz na odpočinku, chtěl vyfotit tzv. Tulipánové schodiště v námořním muzeu v Greenwichi. Když snímek vyvolal, uviděl zahalenou postavu a ruce na zábradlí. V domě prý ale straší běžně. Ozývá se tu sborové zpívání dětí, bouchání dveří, objevuje se postava bledé ženy. Před 300 lety tady někdo shodil právě ze schodiště služku.

Experti potvrdili, že s fotkou nebylo manipulováno, tudíž obraz ducha nebyl vytvořen uměle. Dnes slouží dům jako muzeum a návštěvníci během prohlídky slyší smích a cítí šťouchání neviditelnými prsty.



Autor:  mich

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.