Karviná se topí v slzách: Pohřbili Moniku (†36) a Klárku (†8)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Karviná se topí v slzách: Pohřbili Moniku (†36) a Klárku (†8)!

Vstup na hřbitov byl možné jen zadním vchodem.
Vstup na hřbitov byl možné jen zadním vchodem. (Aha! - Daniel Černovský, facebook, koláž Ahaonline.cz)

Pro rodiny Moniky i Petra, jejichž dovolená skončila tragicky v egyptské Hurghadě, dnes nastal den obrovské bolesti. Na hřbitově v Karviné-Ráji proběhlo poslední rozloučení a země pohltila rakve šestatřicetileté Moniky i teprve osmileté Klárky.

Přesně v devět hodin se hřbitov uzavřel pro všechny, které nechtějí mít rodiny ve chvíli plné bolesti u sebe. Radnice očekávala obrovský zájem médií a nezvaných smutečních hostů, takže nakonec souhlasila s tím, že uzavře celý hřbitov a o to, aby se na k rakvím nikdo nezvaný nedostal, se postarala městská policie a najatá ochranka.

Vše probíhalo tak, že pozvaní hosté byli na hřbitov v pouštění zadním vchodem, zatímco hlavní vchod od velkého parkoviště byl uzavřen. Krátce před desátou došlo k prvnímu konfliktu, když ochranka společně s policii nevpustila na hřbitov hlouček asi devíti žen, které nesly věnce. "Jak může rodina vědět, kolik měla Monika kamarádek?" rozčilovala se podle webu Blesk.cz jedna z žen. Na hřbitov nicméně stejně ona ani její kamarádky vpuštěny nebyly.

Práce na přípravě hrobu probíhaly celé pondělí a úterý. „Toto je nová část hřbitova a je tady hodně tvrdá zem, takže to byla pořádná fuška,“ řekla v úterý Blesku jeden z hrobníků, který přiznal, že při kopání musel i on stále myslet na to, co se v Egyptě mohlo stát. Hrob je hluboký dva metry, jako první spustili do země rakev Moniky. Na ni pak položili malou rakev Klárky.








Autor:  ph

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.