Potvrzeno: Češkám se zvětšují prsa! Nejčastější velikost podprsenek je 80D! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Potvrzeno: Češkám se zvětšují prsa! Nejčastější velikost podprsenek je 80D!

Kdo má nejkrásnější dekolt Česka?
Kdo má nejkrásnější dekolt Česka? (Profimedia.cz)

Filmy, fotografie a weby prezentují ženu většinou tak, že se bez sexy prádla z krajek, volánků a saténu vůbec neobejde. Ale jak je to doopravdy? Co kupují nejraději české ženy?

Skutečnost je úplně jiná, jak vyplývá z výzkumu společnosti Triola underwear. Čistě hladkému prádlu bez ozdob dává přednost 43 % dotázaných žen a hladké prádlo částečně zdobené např. krajkou, miluje a kupuje 50,5 % žen. Jen 6,6 % žen si vybírá krajkové či tylové prádlo, které se dá označit jako erotické.

Jsme konzervativní?

I když na nás z výkladních skříní křičí barevná trendy prádla, ve skříních máme nejvíce barvy černou, bílou a tělovou. „Trend je takový, že módní návrháři se předhánějí s nejrůznějšími barevnými variacemi. Podle našich zkušeností ženy vzdychají nad výrazně barevným prádlem, ale kupují v létě jen bílé a světlé podprsenky. I když v poslední době si barevné prádlo oblíbily a vyžadují ho hlavně mladé dívky,“ říká Michaela Barochová ze společnosti Triola.

Kolik za podprsenku?

Jednu až dvě podprsenky ročně si koupí 45,5 % žen, tři až čtyři podprsenky 43 %. Jedno a půl procento dam si koupí sedm podprsenek během roku, necelé procento se takto rozmazluje devět a vícekrát v roce. Převážná většina, 44,5 % dotázaných, průměrně zaplatí za podprsenku od 501 do 800 Kč. Více než třetina nakupuje podprsenku v rozmezí 801 až 1000 Kč. Deset procent žen si může dovolit utratit jen od 301 do 500 Kč. Necelá tři procenta shání podprsenky ve výprodejích a na tržištích v částce do 300 Kč. Ani ne dvě procenta žen si mohou koupit tento kousek oděvu za 1501 a více korun.

Sexy dekolt

Vnadnější tvary

Za posledních deset let se zvýšila poptávka po větších velikostech. Např. v roce 2007 byla nejžádanější velikost 85C, dnes je to 80D. „Populace českých žen se bouřlivě vyvíjí a jejich postavy se mění. Museli jsme pro generaci mladých žen vyvinout novou značku prádla, která začíná velikostně u košíčků D a končí u velikosti I a J,“ popisuje Michaela Barochová.

Kde a jak nakupujeme

Prádélko nejradši kupujeme v kamenných obchodech (67 %). Na e-shopy zabrousí více než 20 % žen, ostatní nakupují z katalogů a v tržnicích. Téměř 64 % žen si nechává poradit od prodavačky, vpustí je do kabinky a dá na jejich rady. „Je stále řada žen, které neznají svoji správnou velikost. Ze zkušeností víme, že téměř každá, která měla nesprávnou podprsenku, nosila malé košíčky a volnější obvod podprsenky,“ uzavírá Barochová.

Přečtěte si
hillaarkaa
19. 8. 2013 • 15:39

Jen nežerchlebáčovi (alias eisebergerovi) e ta jeho 2,4cm tkanička né a né protáhnout k použití

winterfreshka
19. 8. 2013 • 11:33

Prsa,penisy a zaoblujem se..

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.