Boj o alimenty překazila amnestie: Exmanžel dluží Janě 185 tisíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Boj o alimenty překazila amnestie: Exmanžel dluží Janě 185 tisíc!

Janu nejvíc štve věčná výmluva Václava „Ještě mi nepřišly peníze.“
Janu nejvíc štve věčná výmluva Václava „Ještě mi nepřišly peníze.“ (PETR_NOVOTNY / Blesk)

Věčně bez peněz, dvě práce, žádný spánek... Trpký osud matek samoživitelek zažívá i Jana K. (39) z Kolína. O postiženého Daníka (13) se stará s vypětím všech sil. Alimenty z bývalého manžela Václava (35) marně dolovala šest let. Když svitla naděje, zhatila ji amnestie!

„Všichni se tu diví, že jsem ještě nepadla,“ říká Jana. Z manželství jí zbyly hlavně dluhy a k nim i hypotéka. „Daník má mentální retardaci, ve speciální škole je šikovnej, ale platit dojíždění stojí hrozně peněz,“ stěžuje si. Dříve měla dvě práce, propouštění v kraji postihlo i ji. Z platu jí teď zbývají asi tři tisíce! „Jak mám klukovi koupit něco navíc, abych se nezadlužila?“ zoufá si.

Marná snaha

Boj o alimenty začal před šesti lety. Manžel se rozhodl vyměřené výživné 3800 Kč neplatit, místo toho sem tam poslal nepatrnou částku. „Teď mi dluží 185 tisíc! Exekuce nemá smysl, oficiálně nic nevlastní. Přitom bere jako podnikatel přes 30 tisíc,“ vzteká se maminka.

Ani trestní oznámení ho nepřinutilo platit. Nakonec skončil ve vězení za řízení v zákazu! „Na konci prosince mi napsali, že mu budou strhávat výživné. No a v lednu přišla amnestie,“ zuří Jana. „Aspoň že mu neodpustili dluh. Nezbývá mi, než se o peníze začít znova soudit,“ popisuje boj s větrnými mlýny.



Přečtěte si
bibs_7
13. 8. 2013 • 19:16

Nech jej teraz tie alimenty doplatí ten imbecil, co tú amnestiu spískal. A sek moze kludne podpísat chilským protokolárnym perom, zmetek jeden kleptomanský.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.