Podivná smrt cyklisty: Richard (†41) se zabil o závoru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Podivná smrt cyklisty: Richard (†41) se zabil o závoru!

Richard a osudná závora
Richard a osudná závora (Foto pro Aha! – Marián Peiger)

Nedělní výlet se stal osudným slovenskému cyklistovi Richardovi (†41). Jeho život vyhasl, když na dunajské hrázi narazil do závory, které si zřejmě všiml až na poslední chvíli.

Richard se v horkém nedělním ránu rozhodl pro vyjížďku na kole. Když projížděl po hrázi u Dunaje, narazil do závory, která má bránit tomu, aby po náspu jezdila auta. Lidé, kteří našli Richardovo bezvládné tělo, se mu ihned snažili poskytnout první pomoc, ale nic nezmohla ani přivolaná záchranka.

„První dohady rodiny hovoří o tom, že si závory všiml pozdě a už nestihl zabrzdit. Na poslední chvíli se chtěl skrčit a projet pod závorou, ale srazil si vaz,“ uvedl známý cyklisty. Skutečný důvod, kvůli kterému přišel o život chlap v nejlepších letech, ukáže až pitva.

Na vlastní riziko?

Podle vedení Vodohospodářské výstavby, která závory v tomto úseku spravuje, hráz není oficiální cyklotrasou, proto by všichni měli být ostražití. „Je nám to velmi líto, ale cyklisté a bruslaři si musí uvědomit, že na hráz, která slouží vodnímu dílu, vstupují na vlastní riziko. Rampa je řádně označená a dá se objet,“ vysvětlila mluvčí podniku Diana Migaľová.

Zlomená žebra, vyražené oko…
Smutným faktem zůstává, že osudná závora už přinesla neštěstí mnohým cyklistům. „Toto je minimálně pátá tragédie za posledních pár let! Už tu byla zlomená žebra, vyražené oko, utržená slezina a tři zlomené obratle. Někteří cyklisté jezdí přikrčení a poměrně rychle. Stačí, aby svítilo ostré slunce a závory si všimnou na poslední chvíli,“ uvedl majitel blízkého bufetu Milan (55).


Přečtěte si
tarka
20. 11. 2013 • 13:40

„Je nám to velmi líto, ale cyklisté a bruslaři si musí uvědomit, že na hráz, která slouží vodnímu dílu, vstupují na vlastní riziko. Rampa je řádně označená a dá se objet,“ vysvětlila mluvčí podniku Diana Migaľová." Tudíž naopak ti, kteří tam přesto vjedou, jsou sami "bezohlední a sebestřední". Bohužel si pak za úrazy i smrt můžou sami.

prroud
7. 8. 2013 • 13:26

Opravdu vtipny....

prroud
7. 8. 2013 • 12:43

Jiste,je to prece na vlastni nebezpeci,tak nechame lidi mrzacit a zabijet se,nez bysme kus pred zavoru dali vystraznou tabuli,byla by moc draha,za to prece zivoty a zdravi lidi nestojej! Tomu rikam ten spravnej idiotismus,bezohlednost a sebestrednost kohosi!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.