Jediné kočičí škrábnutí a pes Damiánek se pere s masožravou bakterií! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Jediné kočičí škrábnutí a pes Damiánek se pere s masožravou bakterií!

Fotografie
Fotografie (internal)

Co dokáže jedno kočičí škrábnutí? Kdyby uměl mluvit, vyprávěl by o tom dvouletý psík Damiánek. Tenhle výmarský ohař už skoro tři měsíce leží v nemocnici. Nešťastný pejsek se srdcem bojovníka se musí vypořádat s bakterií, která mu rozežrala hrudník! Jednotýdenní léčba stojí 35 tisíc korun!

Začátkem května se Damiánek dostal do cesty divoké kočce. Ta, vytrénovaná životem v přírodě, byla hned ve střehu a zvědavému pejskovi jednu uštědřila. „Je to opravdu šílené, co dokáže jedno poškrábání kočkou. Nakazila ho masožravou bakterií, která mu do tří dnů rozežrala tkáň a kůži na hrudi,“ popisuje chvíle bezmoci majitelka psíka.

Nejprve se mu dělaly boule, pak se mu začaly tvořit otevřené rány. Musel proto do speciální nemocnice. „Obrovskou ránu, která se mu vytvořila na hrudi, mu lékaři zmenšovali speciálním přístrojem – vysavačem,“ vysvětluje majitelka. Damiánek má za sebou už pět náročných operací, při jedné mu dokonce selhalo srdíčko, ale protože je to velký psí bojovník, zase mu naskočilo!

„Jeden týden léčby stojí 35 tisíc korun. Ještě tam musí zůstat poslední měsíc, aby se doléčil úplně. Je to opravdu dost finančně náročné,“ dodává panička psíka.

Více informací o postupu léčby psíka najdete na facebookových stránkách Pomoc pro Damiho – Výmaráčka lví srdce:-*.



Přečtěte si
henes
11. 10. 2013 • 09:27

Opravdu vím ze své zkušenosti že léčení zvířat je opravdu drahý. A bohužel někteří doktoři toho využívají. Pes je na rozdíl od koček opravdový věrný kamoš...Kočky jsou falešný ,do baráku mi nesmí.

pepicka71
7. 8. 2013 • 07:33

Chudák pejsek,ale nezlobte se,nechápu,dávat tolik peněz na týdenní léčbu?? 35 000kč?? Není to nějakej překlep?? V dnešní době,když člověk počítá každou korunu?? Za 12 týdnů,co leží v nemocnici,by to bylo 420 000kč,víte co by za to bylo nových,zdravých pejsků a tomuhle by se zkrátilo utrpení??? A omlouvám se,miluji kočky!!!!

emyd
6. 8. 2013 • 08:30

Ok,tady se utoci na city lidi aby pridali na operace,dobre,ale co na veterine,tam jim neudelaji cenu?.tam budou pozadovat stale premrstene ceny?co takhle aby taky mvdr udelali obcas dobry skutek

bibs_7
5. 8. 2013 • 18:01

Co na to povedat. Psíka je mi samozrejme lúto, nic proti nemu, a je to konieckoncov kazdého osobná vec, ako a za co utráca svoje peniaze. Ale pevne verím tomu, ze takým npr. matkám samozivitelkám, ktoré uz teraz majú mziky pred ocami z toho, za co nakúpia o pár dní detom výbavu do skoly, alebo ci im vyjde na nejaké to ovocie a jogurty pre deti, alebo zas len nejaké nezdravé lacné blafy, ktorých jedinou vlastnostou je, ze zaplnia brucho, sa tento clánok bude cítat asi dost tazko.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.