Proč je takové horko? Zavála ho k nám Tonička! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Proč je takové horko? Zavála ho k nám Tonička!

Meloun k obědu je skvělá volba.
Meloun k obědu je skvělá volba. (Aha! - Zbyněk Schnapka)

Uf, to je zase hic! Ani jsme po uplynulém víkendu nevychladli, a už tu máme další saharskou vlnu veder! A kdo za ní vězí? Přeci Tonička – tlaková výše, která se usadila ve střední Evropě a natahuje k nám horký vzduch až z Alžírska!

Víkend podle Toničky! Tak budou vypadat volné dny, které slibují nebe bez mráčku, žhnoucí slunce a teploty do 35 °C. „Tlaková výše Antonia se včera uvelebila nad naším územím, takže k nám začal proudit tropický vzduch od jihozápadu. Čekáme proto další tropické teploty,“ potvrdil meteorolog Martin Štros z Meteocentra.

V neděli má tropickou nadvládu Toničky přerušit studená fronta, velké ochlazení ale nečekejme. Rtuť teploměru spadne jen o čtyři, maximálně osm stupňů. Pak se zase teploty opět vyšplhají nad tropických 30 °C. Výraznější změny se dočkáme až v pátek.

Jak bude?

Dnes: Jasno až skoro jasno. Den 31 až 35 °C.

Zítra: Jasno až skoro jasno, místy bouřky. Noc 16 až 20 °C, den 31 až 35 °C.

Pondělí: Oblačno až zataženo, občas déšť nebo přeháňky. Noc 17 až 21 °C, den 27 až 31 °C, na Moravě až 35 °C.

Úterý až pátek: Jasno až polojasno, ojediněle přeháňky nebo bouřky. Noc 16 až 21 °C, den 30 až 35 °C, v pátek 25 až 30 °C.

Užijte si den s melounem!

Dnes je mezinárodní den lubenice obecné! Že nevíte, co to je? V parných dnech jako Česko zažívá už druhý víkend, není asi nikoho, kdo by si jí nedal. V botanice se tak říká vodnímu melounu, a protože má svůj den, dopřát byste si dneska měli alespoň jeden kousek!

Víte, že…

…meloun obsahuje až 95 % vody?
…má málo kalorií?
…ač chutná sladce jako ovoce, jedná se o zeleninu?


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.