Smrt matky (†36) s dcerou (†8) v egyptské Hurghadě: Byly v hotelu Titanic Palace otráveny? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Smrt matky (†36) s dcerou (†8) v egyptské Hurghadě: Byly v hotelu Titanic Palace otráveny?

Fotografie
Fotografie (internal)

Nejdřív jen stručná zpráva o tom, že v jednom z egyptských letovisek byla nalezena těla dvou mrtvých turistek. Později přišlo upřesnění, že oním letoviskem byla Čechy často vyhledávaná Hurghada a že těla patřila šestatřicetileté Češce a její osmileté dcerce… Obě mrtvé Češky byly nalezeny v hotelovém pokoji resortu Titanic Palace.

Šokující zprávu už potvrdilo české ministerstvo zahraničí. Bylo také potvrzeno, že manžel a otec mrtvých Češek je v nemocnici. "Podle informací, které máme k dispozici, tak manžel té Češky je v tuto chvíli v nemocnici ve stabilizovaném stavu," řekla mluvčí ministerstva zahraničí Johana Grohová. "Informaci jsme dostali a jsme ve spojení se zástupci cestovní kanceláře," uvedl diplomat. Podle informací České televize zemřely 36letá žena a její osmiletá dcera. Obě turistky z Karviné byly nalezeny v hotelovém pokoji.

 

Byla to otrava jídlem?

 

Přičina smrti zatím není jasná. Česká televize s odvoláním na příbuzné rodiny uvedla, že trojici den předtím postihly žaludeční potíže, které se Češi pokusili zmírnit léky dovezenými z Česka. Muž se poté v noci probudil, objevil bezvládná těla manželky a dcery, zavolal pomoc a zkolaboval. Příbuzní také tvrdí, že rodina jedla výhradně v hotelu.

 

Na možnou otravu jídlem ukazuje i nepotvrzená informace ČTK o tom, že trojice údajně navštívila restauraci typu A la carte, kde mohla dostat odlišné jídlo než ostatní hoteloví hosté. Jiní ubytovaní v komplexu obdobné potíže nemají, citoval server TN.cz mluvčího Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) Jana Papeže.

Sestra muže v rozhovoru s Českou televizí uvedla, že bratr je nyní na kapačkách a že mu lékaři vypumpovali žaludek. O tom, zda mají potíže i jiní hoteloví hosté, prý bratr nemá informace, neboť je v kontaktu jen s delegátkou cestovní kanceláře.

Český rozhlas uvedl, že rodina do Egypta vycestovala s kanceláří Blue Style. Cestovní kancelář rovněž nemá informaci o příčinách úmrtí.

Hotel je velmi rozlehlý a nachází se v něm hned několik restaurací a barů. Snídaně, obědy a večeře jsou nabízeny ve dvou hlavních restauracích Cleopatra a Antonio. Poté jsou zde ještě dvě restaurace A la carte, které servírují mexickou a japonsko-čínskou kuchyni. Dále se v komplexu nacházejí tři bary, z toho jeden u bazénu. V hotelu Titanic Palace rodina podle sestry přeživšího muže pobývala od pátku. Zástupce rekreačního komplexu v rozhovoru s ČTK nechtěl případ komentovat, pouze sdělil, že na místě je policie, která případ vyšetřuje.

Situace v Egyptě je těchto dnech velmi neklidná, stále proti sobě stojí odpůrci a zastánci svrženého prezidenta Mursího. Cestovní kanceláře ale stále tvrdí, že nepokoje se letovisek netýkají.

Podle posledních informací hospitalizovaný otec už komunikuje a chce se vrátit co nejdříve do České republiky.

Přečtěte si
marlen5
31. 7. 2013 • 08:05

Mimochodem, Johanko, ve vámi zmiňovaných lokalitách jsem pobvala opakovaně, resortech nikdy nebyla žádná špína, nikdy se tam nikdo neotrávil, a ti, co měli zažívací potíže si je povětšinou zavinili sami porušením základních a všemi doporučovaných hygienických předpisů.Najde se ve vás trochu soucitu s úmrtím malé holčičky a její maminky?

marlen5
31. 7. 2013 • 08:02

Zdá se mi, že někteří účastníci této diskuze nejsou zcela při smyslech, jinak by nemohli prát takové kraviny. Zní to docela tak, že pisatel rodině závidí, že si vyjela s holčičkou do ciziny, proto rádoby vlastenecky odsuzuje to, že si za svoje peníze svobodně rozhodli kam pojedou. Třeba holčička podsunovanou Šumavu a mnoho dalších lokalit už dobře zná...kdo v Egyptě byl a měl možnost koupat se v Rudém moři pochopí,proč rodina vyrazila právě tam. To, co se stalo je obrovská tragédie a každý inteligentní a příčetný člověk soucítí s touto rodinou. Tohle se může stát kdekoli - i když v Africe je riziko zvýšené. Zkusme se chovat jako slušní lidé a neodsuzovat něco, čemu nerozumíme.

pelagie
30. 7. 2013 • 18:22

...a právě proto mě tyto letoviska, ale vůbec nelákají... vítě houby co vám tam předloží k jídlu.... jsem spokojená kde jsem tj . v českju ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.