Policie už zná rodiče dívky (2) nalezené na Václavské náměstí: Otec v poutech, matka ve vazbě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Policie už zná rodiče dívky (2) nalezené na Václavské náměstí: Otec v poutech, matka ve vazbě!

Policisté odvádějí v poutech otce holčičky od výslechu.
Policisté odvádějí v poutech otce holčičky od výslechu. (Foto Aha! – Martin Přibyl a ČTK)

PRAHA (et, raj) - Pražští kriminalisté už vědí, komu patří sotva dvouletá dívenka, kterou jim v sobotu večer předal muž, jenž ji dostal na pohlídání od bezdomovců. V neděli se jim přihlásil příbuzný dívky, který potvrdil její totožnost. Matka je v současné době ve vazbě. Otec je podezřelý z trestného činu opuštění dítěte.

V sobotu večer zavolal na policii muž, který dostal podle svých slov na Václavském náměstí na pohlídání malou holčičku. Údajně mu ji strčili bezdomovci. Nikdo se však pro ni již nevrátil.

Dítě podle kriminalistů zprvu nikdo nepostrádal. „Totožnost dívky, které jsou necelé dva roky, nám pomohl o ověřit její rodinný příslušník,“ sdělila pražská policejní mluvčí Eva Kropáčová. Matka holčičky Rozárky podle ní už 14 dnů sedí v ruzyňské vazební věznici.

Do Dětského centra v pražské Krči, kam byla po nalezení dívka umístěna, se včera dostavil její otec. „Policisté jej však na místě po chvíli zadrželi, a to pro podezření z trestného činu opuštění dítěte. Na základě dalšího vyšetřování, výslechu otce a osob, které měly co dočinění s celým případem, bude rozhodnuto o dalším postupu a případném sdělení podezření,“ dodala mluvčí.

Za výše uvedený trestný čin hrozí otci až tři roky vězení. Dítě prozatím zůstane v kojeneckém ústavu.

Autor:  et,raj

Přečtěte si
kaluze
29. 7. 2013 • 22:06

Chudák holcina taková krásná,jiné lidi deti nemúzou mít a ty co je mají ty si toho nevází,mozná si ten táta chtel nekde rychle kopit drogy na chvíly tu malou holcinu prenechal nekomu venku pak si tu drogu vzal a byl v tranzu a uplne zapomel ze si má dojít pro díte,jinak si to neumím predstavit,ale to ho samozrejmne neomlouvá,ale mohli by tu malou dát k máme jsou prece veznice kde múzou mít matky deti u sebe,tu moznost bych jí jeste dala protoze ta malá nebila zanedbaná takze to svedcí tomu ze ta máma se o ní dobre starala dokud jí nezavreli,Rozhodne bych jim tu moznost jeste dala aby ta malá princezna nemusela vyrústak v kojenáku nebo u cizích lidí.Kdyz ty deti vyrostou tak stejne touzí po vlastních rodicích takze jim nicim nepomúzou.Neco jiného by bylo kdyby ta malá bla zanedbaná a podvízivená,tak v takovém prípade bych jí rodicúm nedala zpátky.

ivkanatka
29. 7. 2013 • 17:53

Těmto rádobyrodičům bych malou již nikdy nevrátila !!! Naštěstí je holčička ještě malá a jak je vidět, na cizí lidi byla asi zvyklá běžně a tak by si v nové rodině brzy zvykla i na normální, hodné a láskyplné rodiče.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.