Totožnost bankovního lupiče odhalena: Knírač je bývalý policista! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Totožnost bankovního lupiče odhalena: Knírač je bývalý policista!

Knírač zachycený na kameře v bance.
Knírač zachycený na kameře v bance.  (Foto Policie ČR)

Byl postrachem bank v Česku a čerpacích stanic v Německu a Rakousku. Jedna z bank na něj dokonce vypsala odměnu půl milionu korun. Nyní spadla klec. Lupičem, kterého měl přezdívku Knírač, je bývalý policista, který si tak vydělával na živobytí a drogy!

Od roku 2011 s pistolí v ruce přepadal Knírač banky nejen po Praze, ale také Plzni, Hradci Králové či Pardubicích. Policisté ho dlouho nemohli dopadnout. Pak se jim ozvali kolegové z Vídně, že hledaný lapka sedí ve vězení v rakouském Linci za přepadávání čerpacích stanic! Tady si odpykává čtyřletý trest. Lapkovi hrozí, že si ho prodlouží i v Čechách. Soud ho může poslat do vězení až na dalších 12 let!

„Případ komplikovala skutečnost, že lupičem byl bývalý zkušený kriminalista. Díky svým znalostem věděl, jakou techniku a prostředky jeho kolegové používají a jak postupují,“ řekla policejní mluvčí Jana Rösslerová.


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.