Bezdomovci měli fridexovou párty: Dva zemřeli, Josef se štěstím přežil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Bezdomovci měli fridexovou párty: Dva zemřeli, Josef se štěstím přežil!

Josef Sudík se zotavuje v šumperské nemocnici po otravě fridexem.
Josef Sudík se zotavuje v šumperské nemocnici po otravě fridexem. (Jiří Krušina)

Smrt sáhla na bezdomovce Josefa Sudíka (61) ze Šumperka. Minulý týden se s přáteli otrávil fridexem. Dva jeho známí otravě podlehli. On přežil zázrakem díky lékařům šumperské nemocnice. Teď chce začít nový život.

Bývalý lesák Josef Sudík přišel před 7 lety o střechu nad hlavou. Neměl milion korun na byt, který mu nabízela k odprodeji realitka. „Bylo málo práce. Odstěhovala se ode mě tehdy i družka. A tak jsem skončil na ulici,“ vzpomněl Josef.

Podezřelý demižon
Pan Josef je nekuřák, ale alkohol si občas dá. V den, kdy se s šesti kamarády otrávil fridexem, popíjel s Honzou. „Dali jsme si víno a pak jsme se šli podívat na autobusové nádraží, kde seděl bezdomovec Pacička. Měl demižon s nějakým pitím, a tak nám nabídl,“ popsal chvíle před otravou Josef.

Přišel o známé
Alkohol mu přišel něčím naředěný. „Dal jsem si tři skleničky a víc jsem nechtěl. Nechutnalo mi to. Ani Honzovi. Šli jsme na pivo, kde se nám udělalo zle. Došel jsem pak k autobusáku, kde jsem omdlel,“ vzpomněl si bezdomovec. Lidé mu přivolali záchranku. Tolik štěstí už neměla Pavlína (†30) a Václav (†46), kteří otravě podlehli. Další 3 Josefovi známí se otrávili lehce.

Bude bez následků
Josef upadl do kómatu. Po několika dnech jej začali vozit na dialýzu, kde mu čistili krev. „Nebudu mít žádné následky a jsem lékařům šumperského špitálu vděčný. Bez nich bych umřel. Chci od základu změnit život. Najdu si bydlení a snad i nějakou práci, které se nebojím,“ dodal Josef.

Autor:  kru

Přečtěte si
znalec
8. 7. 2013 • 15:10

kde chce začínat nový život, když v 61 letech by mohl mít rozum a nechlastat vše, co najde ve flašce u popelnic...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.