Bezdomovce Františka připravili »kamarádi« o výhru ve Sportce: Právník chtěl za pomoc 10 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Bezdomovce Františka připravili »kamarádi« o výhru ve Sportce: Právník chtěl za pomoc 10 milionů!

František o pohádkovou výhru přišel.
František o pohádkovou výhru přišel. (Foto Aha! – Petr Novotný)

Bezdomovec František V. (54) ve Sportce vyhrál 30 milionů, peníze ale nikdy neviděl. O pohádkovou výhru ho údajně připravili známí Jana Č. a Miroslav Š. Ti včera stanuli před soudem. Oškubat ho prý ale chtěl i právník. Za pomoc si naúčtoval 10 milionů.

Bezelstný dobrák, který se snadno nechá ošálit. Takový je podle psychologů pražský bezdomovec a výherce 30 milionů korun František V. „V neobvyklých situa-cích jedná na úrovni šestiletého dítěte. Dominantnímu člověku se vždycky podřídí,“ popsal ho u soudu znalec Pavel Prunner.

Františkovy naivity se asi rozhodl využít i dnes již bývalý právník František Bošek, který před soudem vypovídal jako svědek. Bezdomovce mu podle jeho slov »dohodil« známý z exekutorské kanceláře, který se o něm dozvěděl od policistů. „U notáře jsme uzavřeli smlouvu na odměnu ve výši třetiny vymožené částky,“ popsal u soudu. To by mělo být až deset milionů!

Jana Č. a Miroslav Š., kteří Františka údajně o desítky milionů okradli, přišli k soudu dobře naladěni a luxusně oblečení. I za jeho peníze bydlí ve vile s bazénem, zatímco sám výherce živoří bez prostředků. „Z těch peněz nemám vůbec nic, jsem zpátky na ubytovně,“ svěřil se včera Aha! František.

Vykutálení »kamarádi«
Poté, co František v roce 2011 vyhrál první výhru 30 milionů korun, svěřil se »kamarádům« Janě Č. a Miroslavu Š., pro které příležitostně pracoval. Ti za něj údajně výhru vybrali a Františka ubytovali v luxusní vile v Klánovicích za 12,5 milionu korun, kterou koupili za jeho peníze. Když však bezdomovec po několika měsících zjistil, že dům ani luxusní auta nejsou jeho, došlo k hádce a dvojice ho vyhodila na ulici.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.