Čtenáři Aha! pomáhají lidem postiženým povodněmi: Milan a jeho syn jsou opět šťastní! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Čtenáři Aha! pomáhají lidem postiženým povodněmi: Milan a jeho syn jsou opět šťastní!

Gabriela Sklenářová a Gabriela Wiesnetová z Chomutova darovaly Svátkovým nábytek, elektroniku, oblečení a prádlo. Zdarma jim to dovezla podnikatelka, která si přála zůstat v anonymitě.
Gabriela Sklenářová a Gabriela Wiesnetová z Chomutova darovaly Svátkovým nábytek, elektroniku, oblečení a prádlo. Zdarma jim to dovezla podnikatelka, která si přála zůstat v anonymitě. (Jana Ulrichová / Blesk)

Není to s námi zase tak špatné. Dokazuje to například obrovská vlna solidarity, kterou projevili čtenáři Aha! Milanovi Svátkovi (60) a jeho synovi (13) z Křešic. Těm nedávná povodeň spláchla veškeré zařízení bytu. Díky pomoci čtenářů si ho teď mohou znovu zařídit.

Mezi prvními, kteří pomohli, byla Michaela Sklenářová z Chomutova. Svátkovým věnovala nábytek, lampu, příbory, nové ložní prádlo, ručníky a utěrky. Odvoz těchto věcí zajistila zdarma podnikatelka, která si přála zůstat v anonymitě.

Podělí se s dalšími

Další věci přišly poštou. Velkou radost udělali dárci Milanovi juniorovi, který dostal několik rybářských prutů, kopačky, míče a nový mobil s kreditem.

„Sešlo se nám toho strašně moc, nábytek, oblečení, lednička, mikrovlnka, i peníze, takže si budeme moct koupit novou kuchyňskou linku. Všem moc děkuji, ohromně si jejich pomoci vážíme,“ řekl Milan Svátek st. Nijak přitom neskrýval dojetí.

Protože svůj byt stále ještě vysouší, uskladnili si Svátkovi dary v sousedních Zahořanech. Věci, které ve svém malém bytě o velikosti 1+1 nevyužijí nebo se jim sešly dvakrát, věnují dalším potřebným. V Křešicích je takových rodin celá řada.

Krkavčí matka

Milan Svátek vychovává syna sám, matka od nich utekla. Byl s ním i na mateřské. Na živobytí mají měsíčně 10 000 korun (8000 je plat pana Milana, 2000 dostává na syna). Polovinu z toho spolknou zálohy na energie a příspěvek do fondu oprav. Matka na chlapce neplatí, skončila kvůli tomu dokonce ve vězení. Po povodni poslala na syna 100 korun.


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.