Rok po masakru čtyř lidí v Alpách zatkla policie bratra oběti: Objednal si popravu? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Rok po masakru čtyř lidí v Alpách zatkla policie bratra oběti: Objednal si popravu?

Fotografie
Fotografie (internal)

Britská policie v souvislosti s loňským masakrem britské rodiny iráckého původu nedaleko francouzského města Annecy zatkla 54letého muže. Zatčeným je bratr otce rodiny a policie má podezření, že vrahy najal právě on!

Více než rok se bratři Zaid (54) a Saad al-Hilli (†50) dohadovali o dědictví, které po sobě zanechal jejich otec. Předmětem sporu se staly zejména pozemky ve Španělsku a Iráku, ale také milion eur (v přepočtu 25,6 mil. Kč) na bankovním účtu v Ženevě. „Máme v úmyslu klást Zaidovi otázky ohledně jeho vztahů s bratrem a rodinného dědictví,“ potvrdil prokurátor v Annecy Eric Maillaud.

Hádky sourozenců se natolik vyhrotily, že se Saad začal bát o život. „Nenáviděli se,“ dodal Maillaud. Bratři měli k hádkám důvod. Jejich otec totiž po sobě zanechal dvě rozdílné verze závěti. Podle první si měli majetek rozdělit rovným dílem, podle druhé měl vše shrábnout pouze Zaid.

Pozornost policie vzbudilo i zjištění, že se někdo snažil získat přístup pomocí bankovní karty na ženevské konto. Zaid si také telefonoval s nějakým Rumunem, možná nájemným vrahem...

Saadovy obavy byly nakonec na místě. V září 2012 postřílel zatím neznámý pachatel v autě na odlehlém parkovišti Saada, jeho ženu i tchyni a také francouzského cyklistu Sylvaina Molliera, asi náhodného svědka. Pouze Saadova sedmiletá dcera a její sestra (4) vyvázly, střelec je pod těly matky a babičky, kde se skrývaly celých osm hodin, patrně přehlédl.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.