Výuka hantecu v Čechách: Když si betelné borec narazí betelnó koc… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Výuka hantecu v Čechách: Když si betelné borec narazí betelnó koc…

Hit internetu Betelná koc zahrál Honza Žanek Hlaváček (vlevo) s Liborem Machatou při Výuce hantecu v Čechách v Masarykově onkologickém ústavu v Brně.
Hit internetu Betelná koc zahrál Honza Žanek Hlaváček (vlevo) s Liborem Machatou při Výuce hantecu v Čechách v Masarykově onkologickém ústavu v Brně. (Foto Aha! – Ondřej Požár)

Víte, jak může vypadat výuka brněnského hantecu v praxi? Třeba takhle: „Když si betelné borec narazí betelnó koc, tak spolu betelně lajfčej a só vysmátí moc!“

Že tuhle písničku nepoznáváte? Ale vždyť je to hit Michala Tučného Když si báječnou ženskou vezme báječnej chlap. Do hantýrky, kterou mluví obyvatelé města pod Špilberkem, ji přebásnil šiřitel hantecu, moderátor a muzikant Honza Žanek Hlaváček.

Ten s videoklipem Betelná koc boduje i na serveru youtube, kde už písničku vidělo od začátku května přes 55 tisíc lidí! Ve vtipném hitu opatřeném českými titulky hrají travestité, Brňané a městské symboly: nechybí tedy třeba policista (betelná švestka) nebo orloj ve tvaru penisu (mega betelná hůlka). Písničku teď muzikant zahrál i pacientům Masarykova onkologického ústavu v Brně v pořadu Výuka hantecu v Čechách, kde mu sekundoval kreslíř Libor Machata. Ten opatřil obrázky novou Hlaváčkovu knížku fórů v hantecu.

Kurz brněnské mluvy
Hlaváček a Machata aneb HlaHoLiM předvedli malý jazykový kurz ve stylu České sody, jak by se asi o nich bavili diváci. „Jak se vám ti chlapci líbí?“ nadhodil spisovnou češtinou Machata. „Co na ty borce hlásíte?“ přeložil bryskně Žanek. „Jsou moc hezcí a moc šikovní,“ pokračoval Libor. „Só to láčoví kalósci a těžce kóřijó mapu,“ opakoval dvakrát Žanek Hlaváček, který v civilu vyučuje počítače na střední škole.    


       

Autor:  op

Přečtěte si
valenta008
5. 7. 2013 • 09:17

Prima fór a doporučuji zařazovat "hantec" i do zpráv v televizi. Když na ČT musíme poslouchat hroznou druhořadou češtinu zprávařů bylo by zajímavé slyšet,že něco bylo hokna,venku je kaltna a z parlamentu je cítit pěkná rychna.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.