Štěně se »peklo« 
na slunci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Štěně se »peklo« 
na slunci!

Rosol zatím nic hezkého nezažil, a tak je trochu nedůvěřivý...
Rosol zatím nic hezkého nezažil, a tak je trochu nedůvěřivý... (Foto Aha! – Petr Novotný)

Jako u mučednického kůlu se horkem vyčerpané štěně minulý týden choulilo uvázané na psí louce na pražském Barrandově. Pod rozžhaveným sluncem, kde teplota dosahovala 50 °C, bylo bez kapky vody. Šlo mu o život.

Pejska vysvobodili strážníci. Zavolal je muž, který ho našel. Městští policisté psího kluka předali do péče trojského útulku. Po sluneční »lázni«, kterou asi 3,5 měsíce staré štěně přestálo, dostalo přezdívku Rosol.

„Dopadlo to dobře. Napil se, nabaštil, není zraněný ani nemocný,“ říká zástupce vedoucího útulku Bronislav Mazáč. Prcek je nedůvěřivý a musí se na něj pomalu. „Jako každé štěně je zvědavý, se zájmem zkoumá věci kolem sebe a nadšeně se učí,“ dodává Mazáč. Piškotky ho vždycky nadchnou. Rosol je nejspíš kříženec německého ovčáka, a tak z něj asi nebude velký mazel. Nový majitel si z něj ale může vychovat věrného kamaráda.

Padl vám Rosol do oka? Volejte 222 025 916 nebo 917.



Autor:  vet

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.