Nejslavnější snímky duchů: Dáma v hnědém | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Nejslavnější snímky duchů: Dáma v hnědém

Fotografie
Fotografie (internal)

Tajemné světy záhrobí, okultismu a spiritismu jsou tak přitažlivé. Jak nádherně mrazí z myšlenek na duše zemřelých. A když někdo takového ducha ještě vyfotí… Podívejme se na desítku nejslavnějších fotografií světových přízraků. I když se hojně diskutuje o pravosti snímků, je to pořád hodně vzrušující téma. Pojďme se bát…

Dáma v hnědém: Norfolk, Anglie, září 1936

Patrně nejslavnější duchařská fotka. Hraběnka Dorothy Townshend z Raynham Hall v Norfolku byla svému muži nevěrná. Zemřela v roce 1726, ale smrt i pohřeb prý byly fingované. Hrabě ji uzamkl v pokoji v odlehlém křídle a ona je tu nucena po staletí strašit.

Panství Rayham Hall

Poprvé ducha ženy uviděl plukovník Loftus během vánočních svátků roku 1835. Podle něj měla na sobě hnědé šaty, prázdné oči a okolo obličeje temný stín. Po této události ji měli při návštěvě domu vidět i další lidé. O pár desítek let později se dokonce tři muži pokoušeli na ducha vystřelit, ale kulka skončila ve zdi na protější straně chodby.

Tajemná fotka vznikla v roce 1936.

Lady Dorothy Walpole, jejiž duch se má údajně v domě objevovat.

Autor:  mich,mpa

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.