Samoživitelce Dagmar (35) nevzali syna Martínka (3) do školky: Příjde o práci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Samoživitelce Dagmar (35) nevzali syna Martínka (3) do školky: Příjde o práci!

Maminka Dagmar s Martínkem.
Maminka Dagmar s Martínkem. (Foto Aha! – Zbyněk Pecák)

Mamince samoživitelce Dagmar Bínové (35) ze Zdib u Prahy se život hroutí pod rukama! Má práci, ale syna Martínka (3) jí nevzali do školky, jeho setřička Barunka (4) do ní přitom chodí. Dagmar, která chce pracovat, tak stát paradoxně posílá mezi sociální případy. Lidi, kteří jsou odkázáni jen na dávky...

„Bývalý neplatí výživné, je na něho trestní oznámení,“ vypráví rozrušeně maminka, starající se o děti z příjmu jednoho člověka. „Když přestaly chodit alimenty, pomáhala mi maminka. Všechny úspory jsou ale pryč a nevíme, co dál,“ pláče žena, která nechce přijít o práci a tak si platí paní na hlídání. Co vydělá, zaplatí chůvě.

Kdyby Martínka vzali do školky, mohla by navíc začít pracovat na plný úvazek. „Dle starostky si mám najít lepší práci. Paní ze školky mi zase řekla, že mám peněz moc,“ uvádí žena bezcitnost lidí, kteří by měli spíše pomáhat. „Já ale nechci žádný dávky, chci jen normálně žít. Vždyť práci mám,“ dostává ze sebe zlomeně.
„Pokud Martínka nevezmou, tak nás zlikvidujou,“ dodala zkroušeně Dagmar s tím, že se pokouší odvolat ke krajskému úřadu.

Divná kritéria
A reakce školky a vedení obce? „Přijímáme děti na základě věku, předškoláctví a trvalého bydliště. Sociální případy nezohledňujeme. Kritéria jsou spravedlivá,“ říká zástupkyně ředitelky Marie Snopková. Starostka obce, dětská lékařka Markéta Hellerová, na opakovanou žádost o vyjádření nereagovala. 

Autor:  et

Přečtěte si
anezat
26. 6. 2013 • 08:41

Sem napište Váš názor

hillaarkaa
25. 6. 2013 • 11:21

Holka,jak nejsi opálená nebo kamarádka některé paní učitelky máš po ptákách

quidulka
25. 6. 2013 • 10:15

Tiež pracujem, jeden syn chodí do súkromnej škôlky( do štátnej by som ho nedala) a druhý syn má opatrovateľku. Nie je mi celkom jasné, prečo štát nepodporuje ľudí, ktorí do práce ísť chú, namiesto toho z nich robí socky...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.