Teorie o pádu vlády: Nečase sejmula americká CIA. Jde o Temelín a 300 miliard! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Teorie o pádu vlády: Nečase sejmula americká CIA. Jde o Temelín a 300 miliard!

Premiér Petr Nečas a Jana Nagyová
Premiér Petr Nečas a Jana Nagyová (ČTK)

Nejde o milostný skandál premiéra Nečase a jeho ředitelky Jany Nagyové, ani o trafiky pro poslance. Ve vládní aféře jde ve skutečnosti o Temelín! A pád Petra Nečase s jeho vládou zosnovala americká CIA. Tvrdí to poradce exprezidenta Václava Klause Petr Hájek.

Ve svém internetovém magazínu Protiproud se Klausův muž pouští do konspiračních teorií. Všechno jsou prý jen divadelní kulisy. Zásadní otázka ale zní, zda zlomí tajné služby USA prezidenta Miloše Zemana. A zda dostaví Temelín za téměř 300 miliard korun.

„Prvního cíle v hollywodské reality show či spíše politickém thrilleru, který právě sledujeme, bylo dosaženo: Nečasova vláda padla. Nyní jde o to, zda se autorům podaří odehrát také dějství závěrečné: Zabránit současné vládní koalici učinit jakékoli rozhodnutí o dostavbě Temelína,“ píše Hájek.

Podle něj sice představení hrají čeští policisté a státní zástupci, ale drama má zahraniční autory. „Není tedy tak hloupé a amatérské, jak »zvonku vyzerá«, přestože jeho »místní provedení« je patřičně »béčkové«,“ soudí Hájek.
Pro Američany s Alexandrem Vondrou na ministerstvu obrany bylo prý všechno OK, pak se to ale nějak zadrhlo. Nečas začal slibovat »férovou soutěž« a Kalousek dokonce celou dostavbu zpochybnil.

Shodit slabou českou vládu je podle něj pro CIA maličkost, všechno ale bude záležet na tom, co má tato tajná služba »na Zemana v šuplíku«. A jestli jim bude stát v cestě? „Po ukázkovém prezidentském skandálu také Miloš Zeman odstoupí a budeme mít nové prezidentské volby,“ píše Hájek.
Cíl Američanů je jasný – nepustit Temelín Rusům. Nečas si totiž podle něj podrhl stoličku, když začal »objektivně« zvažovat temelínskou nabídku ruské strany.

A pak prý »americká spojka« – nejvyšší pražská státní zástupkyně Bradáčová – a po ní zřejmě i nejvyšší státní zástupce Zeman dali pokyn, aby »ostravští pěšáci« vyrazili na dlouho připravovanou, i když chatrnou zteč.

Zájmy USA:

*Protlačit Westinghouse jako firmu, která dostaví Temelín a získat obří zakázky i pro další subdodavatele

 *Uplatnit nejen ekonomické, ale i strategické zájmy, protože přítomnost USA ve střední Evropě se tím výrazně posílí

*Nabídnout zároveň i obranu před teroristickým nebezpečím, takže CIA už bude moci v Evropě operovat zcela legálně bez ohledu na konkurenci Německa či Francie

Co za to nabízejí:
*Vzít dodávky na Temelín i evropské zakázky od českých ocelářů – potřeba bude 80 tisíc tun oceli (3 Eifellovky)
*Dodat Česku levněji stíhačky F 16 místo gripenů
*Spolupráci vědců na »společném jaderném výzkumu«


Zájmy Ruska:

*Získat zakázku na dostavbu Temelína pro česko-ruské konsorcium MIR.1200 plzeňské Škody JS se státní korporací Rosatom a obří subdodávky považuje Rusko za svůj prioritní zájem

*Vylepšit si obchodní bilanci s Českem

*Jde o ekonomické, ale i strategické zájmy získat větší vliv ve střední Evropě
* Rozšíření možnosti pro ruské zpravodajské důstojníky operovat v tomto prostoru, utužovat staré kontakty a poznávat nové lidi, jak na to upozornila BIS vloni

Co za to nabízejí

*Zakázky pro české firmy za až 156 miliard

*V tichosti se předpokládá, že by se náhle bezproblémovými staly česko-ruské obchody i energetické dodávky – tedy už žádné přiškrcené kohoutky s ropou či plynem


Co řekli Češi:

Premiér Petr Nečas: 27. května 2013, Moskva

„Výběrové řízení na dostavbu Temelína proběhne transparentně a nejlepší nabídka vyhraje,“ řekl předseda české vlády.

Ministr financí Miroslav Kalousek, 24. května 2013, Praha

„Nemám právo říct, že odložíme Temelín…  Abych se mohl pod něco tak obrovského podepsat, musel bych být ujištěn, že investice je efektivní. A nyní tím ujištěn nejsem .“

Premiér Petr Nečas: 25. května 2013, Temelín

„To je osobní soukromý názor pana Kalouska, nikoli vlády. Je třeba vzít v potaz rozdíl mezi účetním, který dosáhne svým obzorem na jeden rok, na jednu účetní uzávěrku, a politikem. Vláda je složena ze státníků, nikoli z účetních.“


Dostavba Temelína

*Největší veřejná zakázka v historii ČR

*Hodnota investice se odhaduje až na 300 miliard korun

*Dva nové bloky by měly být dokončeny v roce 2025

*Výkon elektrárny se tím zdvojnásobí

*Společnost ČEZ má o vítězi tendru rozhodnout letos na podzim

Zemana to táhne na Východ

*Prezident Zeman dává dlouhodobě najevo pozitivní vztah k Rusku a jedním z jeho nejbližších spolupracovníků je šéf českého zastoupení ruského ropného gigantu Lukoil Martin Nejedlý.

*„Pusť vsjegda budět solnce,“ zarecitoval Zeman na květnové recepci na ruské ambasádě ve chvíli, kdy hovořil o dostavbě Temelína a požádal Rusy o investice.

*S představiteli Ruska se tak bratřil, až pak vrávoral u odemykání českých korunovačních klenotů
*Několikrát v projevech v žertu prohlásil, že je »ruský agent«, prý tím myslí, že je »agentem ekonomické spolupráce«.

Co má teď prezident v rukách: (možné scénáře podle Hájka)

1. Zeman jmenuje premiérem Martina Kubu, který zabočí k zájmům USA a Kalousek bude dál trvat na svém »nestavět«. Brzy se objeví kriminální kauza ministra financí a jeho skandální rezignace.

2. Zeman jmenuje Kubu premiérem, který bude pokračovat v nečasovské vizi „férové soutěže“. Brzy pak skončí premiérskou kariéru ve skandálním »odhalení« o napojení na jihočeské kmotry

3. Kubova vláda ponechá rozhodnutí o dostavbě na příští politické reprezentaci. Bude-li šéfem příští vlády šéf ČSSD Sobotka, mají USA Temelín v kapse.

Co to všechno způsobilo:
Padla vláda
Premiér Petr Nečas s ostudou skončil
Vojenská rozvědka je rozložená a má z ostudy kabát
Šéf armádních špionů je obviněn
ODS těžce hledá přijatelného nového premiéra
Česko je v nejistotě ohledně předčasných voleb



Přečtěte si
reknirmareno
21. 6. 2013 • 13:27

.....»americká spojka« – nejvyšší pražská státní zástupkyně Bradáčová..............takze Petr Hajek je agent ruske tajne sluzby? Jdete do riti.

ivuska1
20. 6. 2013 • 21:26

No,ten ma moc dobry prehled ! K tobe se z toho dostane tak 10% informaci a to jeste radne zkreslenych . .

ivuska1
20. 6. 2013 • 21:22

nekonecnyden
20. 6. 2013 • 13:28

Je to tak. Pád vlády je úbohá fraška, ktorú zinscenovala tajná služba a pár domácich prisluhovačov. Peniaze sú vždy až na prvom mieste...

mirkazam
20. 6. 2013 • 11:19

To jsou všechno úvahy, do kterých my normální smrtelníci nebudeme nikdy zasvědceni.Ale u pana Hájka je vidět ,že má rád sci-fi,podle jeho pohledu na jakékoliv dění u nás...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.