Jsou Tomáš Vít( 19) a Radek Ž. (16) naklonovaní násilníci? Vrahové s tváří anděla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Jsou Tomáš Vít( 19) a Radek Ž. (16) naklonovaní násilníci? Vrahové s tváří anděla!

Radek Ž.
Radek Ž. ( Foto Aha! – Jitka Pecharová)

To je ale podoba! Andělská tvář, mládí, podobný styl v oblékání a duše bezcitného surovce... Jako podle kopíráku jsou dva násilníci z Východních Čech. Vrah dvou důchodců Tomáš Vít (19) z Trutnova dostal už loni doživotí. Radek Ž. (16) na trest za pokus o vraždu a za znásilnění mladé maminky (29) teprve čeká.

Je zarážející, jak jsou si podobní. Nosí nakrátko střižené vlasy, mají stejný vkus v oblékání. Když je policie zadržela, měli na sobě podobné kostkované kalhoty.
Kuchařský učeň Radek Ž. působí na první pohled jako sympatický mladík. Proč si potřeboval vzít ženu násilím?

„Zevnějšek nesouvisí s chováním. Je možné, že se neumí dvořit a někdy z nedostatku jiných strategií zvolí agresi. Jiná možnost je, že ho dvoření nebaví a že má větší potěšení z toho, když ženu uloví, přepadne a dobije,“ míní policejní psycholožka Ludmila Čírtková. Radek Ž. se při výslechu ke znásilnění a pokusu o vraždu doznal. Včera na něj hradecký soud uvalil vazbu. Hrozí mu až desetiletý trest.

K tomu se doznal
Mladou maminku z Hradce Králové si vybral jako oběť při zábavě na diskotéce. Šel za ní a cestou domů ji zval k sobě. Když odmítla, zaútočil. Nejprve ji znásilnil a pak rdousil. Bezvládnou ji nechal v křoví a odešel. Netušil, že přežila.

Autor:  vet,jp

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.