Premiér v povodňovém outfitu: Když přijde Nečas… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Premiér v povodňovém outfitu: Když přijde Nečas…

Jiří Paroubek, duben 2008 - Když politik sfárá, vypadá mnohdy jako přerostlý permoník...
Jiří Paroubek, duben 2008 - Když politik sfárá, vypadá mnohdy jako přerostlý permoník... (ČTK)

Premiér Petr Nečas (47, ODS) vyrazil na místa, která poničily povodně. Aby zapadl, přizpůsobil svůj outfit tím, že si navlékl pláštěnku. A obličej oblékl do smutku…

Tohle politici občas dělají. Vcítit do obyčejných občanů – budoucích voličů se pokusil například expremiér Jiří Paroubek (60, LEV 21), který si chtěl před pěti lety získat sympatie horníků. Když kvůli tomu sfáral do severomoravského dolu Paskov, spíše než mužného havíře připomínal obtloustlého permoníka.

Směšně vypadal také ministr financí Miroslav Kalousek (52, TOP 09), když si ještě jako lidovec oblékl nádražáckou čapku a mával plácačkou. Budoucí ministryně obrany Vlasta Parkanová zas občany zřejmě už v roce 2006 připravovala na své budoucí angažmá, když se oblékla do maskáčů.

Pro to, že politici navštěvují místa, kde dochází k neštěstím, má politolog Zdeněk Zbořil pochopení. „Lidé chtějí vědět, že je někdo s nimi. V tu chvíli potřebují nějaký projev účasti. A je jedno, zda se ten politik usmívá, nebo jestli se tváří smutně,“ řekl. Jinak je to s exhibováním před volbami. „To je spíše o míře vkusu. Když to přeženou, nevyplatí se jim to,“ míní politolog.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.