Co děláte špatně: 3 časté chyby v péči o vlasy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Co děláte špatně: 3 časté chyby v péči o vlasy

Fotografie
Fotografie (internal)

Možná si to ani neuvědomujete, ale je možné, že o své vlasy nepečujete úplně správně. Třeba je moc stahujete gumičkou nebo dáváte příliš velké množství šamponu. Které chyby jsou nejčastější?

Chyba č. 1 – Vlasy stahujete příliš napevno

Milujete stabilní ohony a čelenka je vaším společníkem? Pevné stahování může vést k jejich roztřepení, vypadávání.

ŘEŠENÍ: Nemusíte se vzdávat culíků, jen nestahujte pusťte je níž. Používejte šetrnější potažené gumičky. „A také myslete že mokré vlasy jsou náchylné poškození,“ upozorňuje Sally Brooks, vlasová stylistka značky Nivea. "v žádném případě nechoďte spát mokrými vlasy a nefrotýrujte je.Stačí je lehce vymačkat a zabalit do ručníku.“

Chyba č. 2 – Příliš mnoho gelů, tužidel a laků

Úprava účesu zdaleka nevyžaduje všechny ty stylingové přípravky, které máte na poličce v koupelně. Hříva vám pak ztěžkne a rychle zplihne.

ŘEŠENÍ: Důležitá je správná aplikace: Tužidlo o velikosti tenisového míčku prsty vetřete ke kořínkům, odkud ho rozčešte po celé délce vlasů. Méně je více!

Chyba č. 3 – Vysoušíte vlasy příliš horkým vzduchem

Aby byl účes co nejhezčí a také rychle hotový, nastavují ženy fén na nejvyšší teplotu. A to je pro vlasy velká zátěž.

ŘEŠENÍ: „Nejprve mokré vlasy prosušte středním stupněm téměř dosucha. Při fénování hubici fénu směrujte dolů po směru růstu vlasových šupinek. Povrch vlasů pak zůstane hladký a lesklý. Pak začněte účes vlažným vzduchem tvarovat. Vyplatí se používat vlasové přípravky, které chrání před poškozením teplem,“ říká Sally Brooks.

Rada pro vás: Jak ochránit účes ve vlhkém počasí

Prší a prší. Jak si udržet účes? „Je nutné vlasy dobře vysušit ručníkem,“ radí Martina Švelbová z kadeřnictví Suterén. „Vlasy vyfoukejte přes plochý kartáč. Kondicionéru používejte spíše méně a vypusťte pěnové tužidlo, které vodu přitahuje. Vlasy nakonec přejeďte žehličkou,“doporučuje Martina.

Autor:  ida

Přečtěte si
hakari.takara
29. 7. 2013 • 18:43

To jsou jenom žvásty.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.