Lékařský skandál: Dcera se o smrti otce dozvěděla z jeho mobilu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Lékařský skandál: Dcera se o smrti otce dozvěděla z jeho mobilu!

Fotografie
Fotografie (internal)

Za nelidský a neetický považuje rodina zesnulého seniora postup lékařky z onkologie krajské nemocnice v Břeclavi. Ta totiž dceru pacienta informovala o jeho smrti z telefonu nebožtíka!

„Tento postup lékařky považujeme za neetický a za překročení lidskosti a porušení pravomoci lékaře. Informace o úmrtí pacienta má být pověřené osobě podána z telefonu nemocnice a nikoliv z přístroje pacienta, který si lékařka půjčí. Moji ženu to velmi zasáhlo,“ míní zeť zesnulého. Na mobilu dcery zasnulého se objevilo, že jí volá její otec. Bohužel po přijetí hovoru bylo jasné, že volá někdo jiný.

Doktorka se brání

Lékařka Iveta Lašková se podle České televize brání, že nemohla najít kontakt na rodinu a proto ho hledala v mobilu zesnulého. „Bohužel to byl telefon pro seniory, který neovládám. Nedokázala jsem rozkliknout číslo, bylo tam pouze jméno. Viděla jsem to v tu chvíli jako jedinou možnost,“ vysvětluje Lašková.

„Je mi to moc líto, ale naší povinností je neprodleně informovat o úmrtí pacienta,“ tvrdí ředitelka nemocnice Janka Bambasová. Ta se už pozůstalým za jednání lékařky omluvila e-mailem. Tato omluva však rodině muže nestačí a záležitost chtějí řešit přes hejtmana Michala Haška.

Autor:  op

Přečtěte si
dannaa
31. 5. 2013 • 10:39

Hned při přijetí se do dokumentace píše kontakt na rodinu,adresa i tel.číslo. Paní doktorka lže.

danuska555
30. 5. 2013 • 11:16

Chtela usetrit, tak volala z ciziho!

johanzen
30. 5. 2013 • 08:55

A nebo možná o něm rodina nechtěla vědět....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.