Policie zasadila ránu »lihové mafii«: Milion litrů alkoholu pod zemí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Policie zasadila ránu »lihové mafii«: Milion litrů alkoholu pod zemí!

Pod betonovou podlahou byly ukryty statisíce litrů lihu.
Pod betonovou podlahou byly ukryty statisíce litrů lihu. (Policie ČR)

Více než milion litrů nezdaněného lihu! Takový »úlovek« se podařil kriminalistům z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Pod zrušenými fabrikami odhalili obrovské nádrže, které líh ukrývaly.

Líh za stovky milionů byl chytře ukrytý. Aby se k němu policisté dostali, museli se doslova prokopat betonem. „Cisterny byly pod podlahami objektů, místy až pod dvoumetrovou vrstvou betonu a suti. K zpřístupnění úkrytů musela být použita těžká technika,“ uvedl mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Pavel Hanták.

Nádrže byly nalezeny v Ostravě, v Háji u Duchcova a v Hrobicích nedaleko Slušovic. Objekty využívala firma Morávia-Chem.
Policie nyní vyšetřuje, kdo jsou členové »lihové mafie«. Budou zřejmě obviněni z daňového podvodu. Podle prvotních testů se jedná o 94 až 96procentní líh. Kdyby se prodal, přišel by stát na daních o 285 milionů korun.

Do skrýše se policisté a hasiči museli probourat.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.