Prostřelil domnělému zloději hlavu: U soudu se usmíval! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Prostřelil domnělému zloději hlavu: U soudu se usmíval!

Jaromír Š.
Jaromír Š. (Foto Aha! – Ivana Žáková)

„Střílel jsem na zloděje, kteří byli v přesile,“ tak se před soudem včera hájil železničář Jaromír Š. (40), který loni v květnu šípem prostřelil hlavu jednomu z Romů, kteří přišli k jeho domu. Příbuzní mrtvého ale tvrdí, že ke střelbě neměl žádný důvod.

Martin H. (†39) přijel k domu Jaromíra Š. v Chotěbuzi na Karvinsku společně s bratrem a dvěma synovci. Chtěli se prý jen zeptat, jestli si mohou vzít staré železo. „Náhle vyběhl z domu polonahý chlap s kuší. Utíkali jsme ze strachu rychle k autu. S bratrem jsem stačili do něj naskočit, Martin už ne. Ležel u dveří s prostřeleným mozkem,“ popsali včera u soudu bratři Gabriel (29) a Daniel (23) Rafaelovi.

Po útoku prý Jaromír Š. křičel rasistické nadávky. „Vrátil se už bez kuše, ale s dalším šípem a houskou v ruce, kterou jedl. Měřil, jak hluboko ho má Martin v hlavě. Pak přikázal, vytáhněte mu ten šíp z hlavy, hoďte ho do auta a zmizte,“ dodal Daniel R.

Podle střelce se ale celý incident stal úplně jinak. Romy měl slyšel ve sklepě svého domu a je si jistý, že ho přišli vykrást. „Střílel jsem na auto. Nikoho jsem zabít nechtěl, byla to nešťastná náhoda. Kdybych nebyl tak silně rozrušen, tak se to nestalo,“ tvrdil před soudem. Pokud bude odsouzen za vraždu, hrozí mu až 16 let vězení.

Zbraň, která zabíjela.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.