Myslivci rozhodli: Nejlepší je srnčí guláš!
Sto tisíc myslivců v Česku. Stejné množství chutí. Guláš kančí, jelení, mufloní, dančí, anebo srnčí? Který je nejlepší? Na třídenních Mysliveckých dnech v Karolince na Valašsku padlo (prý defintivní) rozhodnutí.
„Denně tu kuchaři vařili dobroty na mnoho způsobů, třeba jen za neděli dva 150 litrové obří kotle jeleního guláše, podobné množství srnčího, ale k mání byla spousta dalších specialit, zvěřinové klobásy, pečená žebra a mnoho dalšího,“ přiblížil atmosféru předseda Okresního mysliveckého spolku ve Vsetíně Michal Zubíček.
Valašští páni lesa rozhodli v interní anketě prý jednou provždy. Nejlepší guláš je srnčí a nejlepší srnčí ten, kteří připravují myslivci z Karolinky s šéfkuchařem Albertem Billem.
Ve správném srnčím guláši nesmí chybět dokonalé koření na divočinu, jalovec, tymián, majoránka, bobkový list červená paprika a mletý černý pepř.