Myslivci rozhodli: Nejlepší je srnčí guláš! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Myslivci rozhodli: Nejlepší je srnčí guláš!

Milena Borošová rozlila za tři dny hodně přes tisíc porcí
Milena Borošová rozlila za tři dny hodně přes tisíc porcí (Aha! - Jan Čada)

Sto tisíc myslivců v Česku. Stejné množství chutí. Guláš kančí, jelení, mufloní, dančí, anebo srnčí? Který je nejlepší? Na třídenních Mysliveckých dnech v Karolince na Valašsku padlo (prý defintivní) rozhodnutí.

„Denně tu kuchaři vařili dobroty na mnoho způsobů, třeba jen za neděli dva 150 litrové obří kotle jeleního guláše, podobné množství srnčího, ale k mání byla spousta dalších specialit, zvěřinové klobásy, pečená žebra a mnoho dalšího,“ přiblížil atmosféru předseda Okresního mysliveckého spolku ve Vsetíně Michal Zubíček.

Valašští páni lesa rozhodli v interní anketě prý jednou provždy. Nejlepší guláš je srnčí a nejlepší srnčí ten, kteří připravují myslivci z Karolinky s šéfkuchařem Albertem Billem.

Ve správném srnčím guláši nesmí chybět dokonalé koření na divočinu, jalovec, tymián, majoránka, bobkový list červená paprika a mletý černý pepř.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.