Zloději neznají hranic: Ukradli zachráněného psa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Zloději neznají hranic: Ukradli zachráněného psa!

Nalezený pejsek byl v záchranné stanici tři dny.
Nalezený pejsek byl v záchranné stanici tři dny. (Pro Aha! - Jiří Dvořák)

Stává se, že zloději vykradou dům, to není nic neobvyklého. Ale pokud ukradnou zachráněné zvíře, nad tím zůstává rozum stát. S tím si právě láme hlavu Jiří Dvořák, provozovatel Záchranné stanice pro odchycená a opuštěná zvířata v Hovorčovicích. Před týdnem mu odtud zmizel odchycený pes.

Pan Dvořák přišel minulé pondělí ráno k záchranné stanici. Hned u vjezdu si všiml, že je něco špatně. „Na zemi byl zahozený obojek zachráněného pejska a plot byl sešlapaný,“ popsal deníku Aha! provozovatel stanice. Když pak přišel ke kotcům, zjistil, že v jednom chybí bílohnědý foxteriér, kterého našli v pátek 10. května ve středočeském Škvorci. Kromě vytrhaných chlupů v otvoru na krmení v kotci, jenž je velmi malý a jímž pejska lapkové museli brutálně protlačit, nezbyly žádné jiné stopy.

„Za 16 let provozu této záchranné stanice se nic takového nestalo,“ komentoval Dvořák. Podezření však padlo na neznámého muže, jenž v neděli předtím do stanice volal a sprostě a arogantně se dožadoval nalezeného psa, přitom nebyl jeho páníček. „Vůbec nevím, jak se o tom dozvěděl. Podle kamerových záznamů zřejmě psa ukradli dva neznámí pachatelé, kteří sem přijeli v neděli v noci. Už jsem vše oznámil policii,“ dodal provozovatel.

Viděli jste tohoto pejska?
Byl nalezený v pátek odpoledne 10. května ve středočeském Škvorci. Po necelých třech dnech, 12. května v noci, jej neznámí lapkové ukradli ze záchranné stanice v Hovorčicích. Pokud o pejskovi máte informace, napište nám na aha@ahaonline.cz.

Autor:  bk

Přečtěte si
winterfreshka
21. 5. 2013 • 08:25

Nebyla to zas hnědočešská sebranka,u které je zase uzavřená diskuze??!Všichni ve světě ví,jak to s českou diskriminací doopravdy je

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.