VIDEO Smutní kluci Mikuláš (10) a Václav (9): Ulétl nám Kristián! Pomozte papouška najít! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

VIDEO Smutní kluci Mikuláš (10) a Václav (9): Ulétl nám Kristián! Pomozte papouška najít!

Mikuláš s papouškem – nerozlučná dvojka.
Mikuláš s papouškem – nerozlučná dvojka. (Foto pro Aha! – Jiří Hylmar )

»Ahoj! Jak se máš? Krikííí, ruka. Běž do práce!« Miláček rodiny papoušek Kristián pusu nezavřel. Teď rodině jeho brebentění a všudypřítomnost chybí. Opeřený člen rodiny frnknul na výlet a už se nevrátil. Tomu, kdo jim kamaráda najde a vrátí, vyplatí odměnu 10 000 korun.

Kristián byl před dvěma lety vytoužený vánoční dárek Jiřího Hylmara (40) a jeho synů Mikuláše (10) a Václava (9). „Jako dvouměsíční mládě jsme ho ručně dokrmovali, aby si zvykal na lidi. Všude s námi jezdil,“ říká Jiří. Šikovný papoušek ale 9. května tiše vypochodoval z bytu klukům v patách, když šli na školní autobus.

„Viděl jsem ho ještě u dveří, pak udělal pár kroků a rozlétl se. Uletěl jim rovnou nad hlavou. Ztratil orientaci a cestu zpátky už nenašel,“ dodává táta. Mikuláš s Vaškem Kristiánovo zmizení obrečeli. Stále ale doufají, že se jim kamarád na celý život vrátí. Papoušci se totiž dožívají 60 až 80 let.

Kristián pod vánočním stromečkem přinesl klukům radost k zešílení. Podívejte se na video:

Video se připravuje ...
Uletí 50 km denně

Půl hodiny potom, co Kristián, který si říkal Kriki, frnknul, ho viděli u Dobříše, v sobotu 11. května na hranicích Prahy západ a Zbraslavi. „Ve volné přírodě urazí bez problémů 50 km denně. Zastavuje, hledá potravu,“ říká Jiří.

Největší hrozbou je teď pro Kristiána úraz nebo lidé. „Doufám, že pokud ho někdo má a nechce nám ho vrátit, že se o něj alespoň hezky postará. Potřebuje vhodný přístup a větší voliéru. Pak je to velká radost na všech stranách,“ dodává smutný táta.

Jak Kristiána poznáte?

Slyší na jméno Kristián nebo Kriki. Je ochočený, vyhledává společnost, děti a mluví. Také vydává pro tyto papoušky typický silný křik, který do české přírody na první poslech nepatří. Je velký 80 cm, rozpětí křídel má 1 metr a váží kolem 1 kg. Víte, kde Kristián je? Zavolejte na mobil 736 504 011.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.