Kmotrovská espézetka za 5000 Kč: Komplet pro auto vyjde na 10 000 Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Kmotrovská espézetka za 5000 Kč: Komplet pro auto vyjde na 10 000 Kč!

Fotografie
Fotografie (internal)

S úplatky za kmotrovské espézetky typu »XYZ 2222« či »XXX 1007« se v Česku končí! Od roku 2015 si každý šofér bude moct zvolit nápis na registrační značce podle svých představ. Včera novelu odklepli poslanci. Jedna přijde na 5000 Kč, za auto tedy zaplatíme 10 000 Kč!

Jak budou vypadat?

Nebudou smět obsahovat vulgární a hanlivé výrazy nebo například zkratku některého úřadu.

Bude zrušena povinnost uvádět na značce písmeno, které značí příslušnost vozu k určitému kraji (např. Liberecký »L«, Praha »A«).

A navíc bude možné rozšířit počet znaků na espézetce o jednu pozici, na osm. Dosud se používá pouze kombinace šesti až sedmi znaků (číslic, písmen).

Na úřad jen jednou

Nově se zjednoduší i administrativa při převodu auta. Budete ho moci v jeden okamžik odhlásit i přihlásit.

*Dnes prodejce musí vůz odhlásit a kupující si auto zase přihlásí.

*Nově bude záležet, jak se kupující a prodávající domluví – budou moci jít vše vyřídit společně, jeden zmocnit druhého nebo oba zmocní jednoho člověka. „Držíme se zásady třikrát jedna – je jeden registr vozidel, jedna žádost, tím pádem jeden úkon,“ uvedl ministr dopravy Zbyněk Stanjura.

*Vlastní značku si bude možné přenést v případě prodeje auta na nové.

Rezervace na značku

*Každý si na úřadě bude moci udělat dopředu na vlastní značku rezervaci, aby mu ji nikdo nemohl »vyfouknout«.

*Vlastní značku úřad schválí jen tehdy, pokud nebude přidělena již jinému autu, nebude rezervována či vedena jako odcizená, ztracená nebo zničená.

Značky za úplatek končí

1A1 1111

2K1 2121

Ale můžete si vymyslet vlastní

Za vodou

Agent 007

Já machr

Jsem Bůch

Pepa 001




Přečtěte si
Shelby16
16. 5. 2013 • 08:33

"Bůh" se píše snad s H na konci ? Jinak já myslím, že to je trapárna pro namachrované blbečky a snoby. Inteligentní člověk nemá zapotřebí na sebe takto upozorňovat. Domnívám se ještě, že kdo si dá komotrovskou SPZ-etku akorát na sebe upozorní, že má peníze a přitáhne na sebe mafií, která dotyčného může unést, odbachnout nebo vydírat ho ! Myslím, že to je nebezpečná sranda, která může někoho stát život. Taky v Česku je lépe zůstat nenápadný a navenek jakoby chudý. Chytrý milionář bude jezdit v tuctovém autě a rozhodně s neupravenou SPZ. Kdyby mi náhodou přidělili krásné číslo - já bych ho odmítla a chtěla bych nezapamatovatelné číslo a spz, abych splynula s davem. Po obyčejných lidech mafie nejde a je lepší mít svatý klid.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.