Perníková chaloupka: Uvařili pervitin za 13 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Perníková chaloupka: Uvařili pervitin za 13 milionů!

Pohled do dvora stavení.
Pohled do dvora stavení. (Aha! – Jiří Čada a archiv PČR)

Romantický, i když trochu zchátralý statek s kapličkou před vraty v obci Chlovy na Pelhřimovsku, byl největší profesionální továrnou na drogy v Česku. Kriminalisté v ní objevili takřka 10 kilogramů pervitinu za neuvěřitelných 13 milionů korun!

Speciální policejní zásahová jednotka v něm zadržela tři Vietnamce (25, 33 a 35), kterým za výrobu drog hrozí až 18 let vězení. „Varna měla skutečně špičkovou profesionální úroveň,“ popsal deníku Aha! fabriku na pervitin pelhřimovský kriminalista Luboš Jakoubek. „Zatím nevíme, kam takové množství drogy mělo směřovat. Trojice zadržených mužů využila práva nevypovídat,“ doplnil šéf krajských kriminalistů Pavel Kubiš.

Video se připravuje ...

„My vůbec nevěděli, že tu nějací Vietnamci bydlí. Nikdy jsme je neviděli,“ řekla Aha! jedna z místních chalupářek. Obec má přitom pouhých šest stavení. „Majitel jim to pravděpodobně pronajal. Jeho jsem tu vídala, jak sem jezdí krmit ovce,“ dodala žena.

Video se připravuje ...

Majitel usedlosti kriminalistům nebyl neznámý. V jeho objektu v nedalekých Černovicích před časem policisté odhalili vietnamskou pěstírnu konopí.


Přečtěte si
lepabrena
8. 5. 2013 • 09:55

Minulý rok v Modřanech jiný Vietnamec vyráběl v panelákové garsonce rovněž pervitin a při své píli- Vietnamcům vlastní- ho měl v době zásahu policie rovněž přes 10 kilogramů a u sebe v drobných téměř 2 milióny Kč a byl ozbrojen samopalem. Očekávám na této diskuzi příspěvek od Marcela Wintera, který nám bude tvrdit, že bez Vientamců by Češi chodili zcela nazí a dále ódy o jejich "pracovitosti a přičinlivosti", o tom, jak posílají své děti do školy, a dále o tom, že se mají stát národnostní menšinou v české republice- když už jich tady je oficiálně přes 50 000 a dále o tom, jak nám budou jednou vládnout.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.